Adele toppar brittiska musiklistorna rekordbrytande comebackalbumet '30'





Grammypristagaren släppte sitt fjärde studioalbum förra veckan





LONDON: Musikstjärnan Adele sköt i höjden direkt till toppen av brittiska listorna i fredags med sitt nya album 30 , gör en triumferande och rekordstor återkomst.

tack så mycket bilder med blommor

En av världens mest sålda singer-songwriters, Grammy Award-vinnaren släppte sitt fjärde studioalbum förra veckan, med kritiker och fans som berömde hennes ärlighet på skivan som hon sa att hon gjorde för att förklara sin skilsmässa för sin son Angelo, 9.







Första veckans försäljning för '30' uppgick till 261 000, vilket ger den största öppningsveckan på året hittills, sa Official Charts Company. Siffran är den största för ett album sedan Ed Sheerans 'Divide' 2017 och den största för ett kvinnligt soloalbum sedan Adeles senaste skiva, 2015:s '25'.



'Det blir Adeles fjärde brittiska nummer 1-album; hon har nu nått nummer 1 på den officiella albumlistan med alla sina studioalbum, ett rekord för en kvinnlig akt, säger Official Charts Company i ett uttalande.



'Alla Adeles tidigare album finns också på listorna den här veckan; 25 (Nummer 15), 21 (Nummer 18) och 19 (Nummer 31).'





'30' var också det mest streamade albumet den senaste veckan, med 55,7 miljoner spelningar på sina 12 låtar, sa Official Charts Company.

Adele, känd för sina ballader om hjärtesorg och nostalgi, toppade även brittiska singellistan för en sjätte vecka med 'Easy On Me', det första spåret som släpptes från '30'.

Låten har gått om hennes megahit 'Someone Like You' från 2011 och blivit hennes äldsta nummer 1 på den officiella singellistan. 'Oh My God' och 'I Drink Wine', två andra singlar från '30', tog sig också in på topp 5.

33-åringen förväntas toppa listorna på andra håll. Tidigare i veckan sa Billboard att '30' var det snabbast sålda albumet i USA efter bara tre dagar, med hänvisning till första data.

god morgon dikter till din flickvän

Precis som hennes tidigare album är '30' uppkallad efter en milstolpeålder i Adeles liv. Sångerskan meddelade att hon skildes från sin man Simon Konecki 2019.