Australiens kapten medger att vissa spelare kanske inte är 'bekväma' när de turnerar i Pakistan nästa år

Aussie skeppare Tim Paine på en presskonferens. Foto: William West/AFP

  • 'Det kommer att finnas några killar som gärna tar emot experternas råd och andra kommer att vilja veta lite mer', säger Tim Paine.
  • Australien kommer att starta sin Pakistan-turné nästa år med en testmatch i Karachi.
  • Beslutet att antingen åka eller inte åka till Pakistan ligger hos en individ, säger Paine.

Den australiensiske skepparen Tim Paine på tisdag sa att det kommer att finnas vissa spelare i lägret som inte kommer att vara 'bekväma' med att turnera i Pakistan nästa år.

tinder plocka upp rader för tjejer

En tidigare dag bekräftade både Pakistan Cricket Board (PCB) och Cricket Australia att Australien kommer att spela tre testmatcher, tre ODI och en T20I i Pakistan nästa år.Turnén kommer dock att fortsätta först efter att säkerhetstillstånd har utfärdats.Den australiensiske kaptenen Tim Paine pratade med den australiensiska radiostationen DESS och medgav att vissa spelare kanske inte är 100 % med på turnén i Pakistan.'Det kommer att finnas några killar som gärna tar emot experternas råd och andra kommer att vilja veta lite mer, sa Paine. 'Om vi ​​är helt ärliga kan det finnas vissa människor som inte är bekväma att gå oavsett.

Paine medgav att det kommer att finnas 'frågor som kommer, jag är säker på, att dyka upp.'

Han sa att teamet kommer att diskutera ämnet och förhoppningsvis få de rätta svaren. 'Förhoppningsvis kommer vi att få det bästa laget vi kan', sa han och tillade att beslutet att antingen åka eller inte åka till Pakistan ligger hos en individ, istället för laget.

Pain grävde ner sig i hans erfarenhet av att turnera i Pakistan 2017, när han var en del av World XI-laget som spelade i en utställningsserie i Pakistan.

Den australiensiske kaptenen erkände att han var lugnad men också 'bekymrad' på samma gång, eftersom Pakistans säkerhetstjänstemän vidtog extraordinära åtgärder, som att låta helikopter flyga ovanför lagets buss.

'Säkerheten som vi hade på den turnén liknade inte allt jag någonsin sett i mitt liv, sa Paine. 'Vi hade helikoptrar över oss, vägar stängdes av fem kilometer runt oss, checkpoints som varje kilometer ner i marken, det var extraordinärt.

'Det faktum att du ser det och tänker för dig själv att det kan vara nödvändigt kan vara lite nervöst, men samtidigt att se planeringen och genomförandet av det, med bokstavligen ett par choppers ovanför din buss 20-30 meter ovanför din buss ditt huvud var tröstande men samtidigt oroande, tillade han.

Schema för Australiens turné i Pakistan

Det australiska cricketlaget kommer att anlända i mars nästa år till Pakistan och spela en hel cricketserie till april nästa år.

Den första testmatchen mellan de två sidorna kommer att spelas från 3 mars i Karachi medan det andra testet kommer att spelas från 12-16 mars i Rawalpindi.

Lagen kommer sedan att spela en tredje testmatch från 21-25 mars i Lahore.

Testerna kommer att spelas som en del av ICC World Test Championship, medan ODI kommer att kopplas till ICC Men's Cricket World Cup Super League – ett 13-lagsevenemang från vilket de sju högst placerade lagen och värdarna, Indien, kommer att kvalificera sig direkt till själva evenemanget 2023.

Alla fyra vita bollmatcher i serien kommer att äga rum i Lahore från 29 mars till 5 april, bekräftade PCB.

Detta kommer att vara första gången som en australisk sida kommer att besöka Pakistan för att spela en cricketserie här efter 24 år.

Senast ett australiensiskt lag spelade en serie i Pakistan var 1998 när Mark Taylor ledde dem till en serieseger med 1–0 – deras första sedan Richie Benauds lag besegrade Fazal Mahmoods lag med 2–0 i serien 1959–60. Mellan de två serierna tog Pakistan emot Australien 1964-65 (oavgjort 0-0), 1979-80 (vann 1-0), 1982-83 (vann 3-0), 1988-89 (vann 1-0) och 1994 -95 (vann 1-0).