'Be för oss': Hamas tjänsteman uppmanar Pakistan att höja sin röst mot Israel

Israel genomförde hundratals flyganfall i Gaza under de tidiga timmarna av onsdagen. Foto: AFP

  • Hamas-tjänsteman uppmanar pakistanier att be för Palestina under israeliska flyganfall i Gaza.
  • Israeliska flyganfall har dödat 43 palestinier och skadat 300 hittills, säger högt uppsatt Hamas-tjänsteman Basem Naim Geo Nyheter
  • Säger det högsta antalet offer i staden Beit Hanun hittills.

GAZA STAD: Hamas har uppmanat pakistaner att höja sin röst mot Israels illdåd mot palestinska muslimer.

Uppropet gjordes av den höga Hamas-tjänstemannen Basem Naim när han talade med Geo Nyheter om attackerna i Gaza.Israeliska luftangrepp har dödat 43 palestinier hittills, sade Hamas-ledaren och tillade att det högsta antalet offer av 23 hittills var i Beit Hanun, en stad på den nordöstra kanten av Gazaremsan.Läs mer: Dödssiffran för palestinier från israeliska flyganfall mot Gaza når 43Han bekräftade siffran för de skadade på 300. Naim berättade Geo Nyheter att den israeliska attacken hade intensifierats.

Jag kommer att sakna offert för honom

Hamas-tjänstemannen bad i ett meddelande till pakistanier om deras böner.

'Glad Eid till pakistanska folket, be för oss', sa han och vädjade om hjälpinsatser.

Fientligheterna mellan Israel och Hamas eskalerade under natten, med minst 43 palestinska muslimer dödade i Gaza och fem människor dödade i Israel i de mest intensiva flygutbyten på flera år.

Israel genomförde hundratals flyganfall i Gaza under de tidiga timmarna av onsdagen.

Ett flervåningsbostadshus i Gaza kollapsade och ett annat skadades kraftigt efter att de upprepade gånger drabbats av israeliska flygangrepp.

utmaningar som kanelutmaningen att göra med vänner

#WeStandWithGaza: Pakistansk Twitter arg över brutala israeliska attacker mot palestinska muslimer

Israel sa att dess jetplan hade riktat in sig på och dödat flera Hamas underrättelseledare tidigt på onsdagen. Andra attacker riktade sig mot vad militären sa var raketuppskjutningsplatser och Hamas-kontor.

när en yngre kille gillar dig

FN:s fredssändebud i Mellanöstern, Tor Wennesland, twittrade: 'Stoppa elden omedelbart. Vi eskalerar mot ett fullskaligt krig. Ledare på alla sidor måste ta ansvaret för nedtrappningen.

'Kostnaderna för kriget i Gaza är förödande och betalas av vanliga människor. FN arbetar med alla sidor för att återställa lugnet. Stoppa våldet nu”, skrev han.

In på de tidiga timmarna på onsdagsmorgonen rapporterade Gazaborna att deras hem skakade och att himlen lyste upp med israeliska attacker, utgående raketer och israeliska luftvärnsmissiler som avlyssnade dem.

Våldet följde på veckor av spänningar i Jerusalem under den muslimska fastemånaden Ramadan, med en attack från israelisk polis mot palestinska tillbedjare i och runt Al-Aqsa-moskén, på anläggningen som av judarna vördas som Tempelberget och av muslimer som Noble Sanctuary.

Vita huset sa på tisdagen att Israel hade en legitim rätt att försvara sig från raketangrepp men utövade press på Israel över behandlingen av palestinier och sa att Jerusalem måste vara en plats för samexistens.

USA försenade FN:s säkerhetsråds ansträngningar för att utfärda ett offentligt uttalande om eskalerande spänningar eftersom det kan vara skadligt för ansträngningar bakom kulisserna för att få slut på våldet, enligt diplomater och en källa som är bekant med USA:s strategi.