Bästa vänavsnitt

51 Bästa vänavsnitt, långa och korta stycken för din BFFInnehåll

 • 1Trevliga exempel på långa stycken att skicka till din bästa vän
 • 2Användbara stycken för honom eller henne att säga 'Du är min bästa vän'
 • 3Söta stycken att skriva till din bästa vän för att hålla kontakten
 • 4Bästa vänbilder och citat
 • Så du trodde att du bara kunde ha en ' djur . ” Fel. Du kommer att möta många olika människor i olika faser av ditt liv. Det betyder att du sannolikt kommer att hitta flera personer som du kanske anser vara din bästa vän.  SnapChats vänskapsrapport säger att en person kan ha två till sex bästa vänner. En bästa vän, enligt rapporten, finns vanligtvis vid 21 års ålder, efter gymnasiet och tidiga collegeår. (1) En brittisk studie av antropologen Robin Dunbar instämmer i att människor under vissa omständigheter kan hantera fem besties. (2)  Hur påverkar en bästa vän våra liv? Vår bästa vän spelar en avgörande roll i våra liv, ger oss en känsla av tillhörighet när vi känner oss ensamma, en boost när vi är avskräckta och värme när vi är blå. Vi kanske aldrig inser hur våra bästa vänner har lyckats få en enorm inverkan, men deras inflytande i våra liv kommer definitivt att gå utöver tid och förväntningar.  Hur påverkar en bästa vän våra liv? Att spendera mycket tid med en bästa vän leder till det som kallas ” spegling . ” Har du märkt att du och din bästa vän kanske har samma smak i mat, kläder och mer? Ibland säger du samma ord samtidigt och förundrar dig över tillfället.

  något som får din flickvän att le

  Dr Carolyn Parkinson, en kognitiv forskare vid University of California, Los Angeles, säger, 'Jag blev slagen av den exceptionella likheten mellan vänner.' En studie antyder att vänner kan vara lika i hur de uppmärksammar och bearbetar världen omkring dem. Det betyder, säger hon, 'Delad bearbetning kan få människor att klicka lättare och ha den typ av sömlös social interaktion som kan kännas så givande.' (3)

  En bästa vän ger oss en känsla av komfort så avgörande att vi tenderar att söka och vända oss till dem först, ofta över våra egna familjer. En studie förklarar individer, särskilt tonåringar, hanterar stress bättre när de är runt kamrater. Vänner blir en viktig källa till uppmuntran och de kan helt enkelt tänka på bekymmerna. (4)

  Vi har samlat några stycken som du kan skicka till din bästa vän eller till och med bästa vänner, oavsett om de är män eller kvinnor.

  Och vår expert säger ...

  Karen salmansohn

  Bästsäljande författare
  ' vänner för alltid '

  Hur du visar din BFF lite extra TLC

  1. En av de bästa mirakeltillväxtformlerna för en vänskap är uppskattning. Så skicka slumpmässiga texter så att din bestie vet att du uppskattar specifika saker de har sagt eller gjort. Ibland är en liten text värd tusen ord. Eller ge din BFF något litet - som du vet att de kommer att älska - med en kort uppskattning (aka: ett favoritljus med aromaterapi, en rolig kaffemugg, en vänskap bok )
  2. Kom ihåg de små sakerna som din bestie säger att de jobbar med eller är oroliga för. Kom inte bara ihåg de stora grejerna. Kolla in med dem om de här små sakerna - fråga hur det går. Stöd dem hur du än kan.

  Trevliga exempel på långa stycken att skicka till din bästa vän

  Har inte rätt ord för att uttrycka tacksamhet till din bästa vän ? Ett långt stycke med ord av uppskattning är lämpligt att använda.

  • Det kommer att finnas tillfällen då vi inte längre ser varandra så ofta som vi brukade; det kommer att finnas ett ögonblick av upp- och nedgångar på vår resa på vägen till vänskap; det kommer att finnas en tid då det stormiga vädret verkar bryta bandet mellan oss och det kommer att finnas ett ögonblick då vi skulle vilja kalla det slutar mellan oss. Jag vill att du ska veta att jag inte kommer att ge upp oss, åtminstone inte utan slagsmål, för du är det bästa som någonsin har hänt mig i livet och jag kommer inte att byta ut dig för den finaste pärlan i världen. Kom regn eller solsken, du kommer alltid att vara min bästa vän för alltid. Jag älskar dig, bestie.
  • Hej min sötaste vän, jag vill att du ska veta att jag är välsignad med att ha en bra vän som du. Din vänskap är ovärderlig att placera en prislapp på, och den är dyrare än det finaste guld och silver i hela universum. Du har rört mitt hjärta på så många sätt att jag aldrig kunde ha tänkt på din omsorg och kärlek och jag kommer alltid att värdesätta vår vänskap med varje andetag i mig. Jag älskar dig, min vackra vän.
  • En miljon minnen, tiotusen inre skämt, hundra delade hemligheter, en anledning: bästa vänner. Jag hoppas att när vi blir äldre gör vi ännu fler minnen, skämt och delade hemligheter. Jag kan redan föreställa mig att vi blir gamla budgivare som tar våra morgonvandringar tillsammans när vi skvaller om vad som händer i våra liv. Din vänskap är för håll, och jag tänker behålla den för alltid.
  • Vi har varit tillsammans och vi har varit ifrån varandra. Det har varit mil mellan oss och till och med timmar i vissa fall, men vi har alltid varit vänner. Oavsett vilka hinder som har kastats i vår väg eller hur många andra människor som har försökt slita vår vänskap i två, har vi stått tidens test. De flesta människor har inte turen att ha en så stark vänskap under sin livstid, men jag vet hur lycklig jag har att kalla dig min bästa vän.
  • Du har alltid varit vid min sida sedan vi var små barn. Från ungdomar med skrapade knän till tonåringar med trasiga hjärtan har vi alltid haft varandras rygg. Du är den bästa vän som alla kan be om, och jag vill bara tacka dig för att du har varit med mig hela tiden. Jag älskar dig, bästa vän!

  Användbara stycken för honom eller henne att säga 'Du är min bästa vän'

  Vänskap handlar inte om ett ensidigt förhållande. Bevisa detta för din vän genom handlingar såväl som med ord. Påminnelser, till exempel några stycken 'du är min bästa vän', uppskattas alltid.

  • Du har inspirerat mig att bli den bästa versionen av mig själv som jag möjligen kan vara och jag hoppas att jag på något sätt kan återbetala dig för allt du har gjort för mig. Utan dig skulle jag vara en helt annan person. Du har lärt mig så mycket om livet och på grund av dig vet jag verkligen vad kärlek är.
  • Att säga att du är speciell är en underdrift. Jag hoppas att du vet detta, och inte bara vet det, men verkligen tror det. Vi har gått igenom så mycket, så jag kan ärligt säga vad som får dig att framstå som den fantastiska vän du är. Jag är en av få lyckliga som lär känna varje nyans av dig.
  • Jag älskar dig för allt du är, för alla våra minnen, alla roliga tider, alla tider vi stöttat varandra, alla tider vi har vuxit. Vi har verkligen blivit en del av varandras resa, och jag skulle inte ha det på något annat sätt.
  • Jag skulle ha gett dig en konsertbiljett eller en bil eftersom det var vad du önskade men jag har bara ett hjärta som kan älska dig till slutet. Och den här tröjan tog jag med för att du kommer att se bra ut på den.
  • Vänner som du är svåra att hitta, varför jag är tacksam varje dag för att jag har hittat dig för länge sedan. Vi hade många upp-och nedgångar men ändå lämnade du aldrig min sida. Jag vill bara att du ska veta att jag alltid kommer att vara här för dig.

  42 söta meddelanden till dina vänner


  Söta stycken att skriva till din bästa vän för att hålla kontakten

  Ömsesidig förståelse är en slags bakgrund för en stark vänskap. Din bästa vän måste också få tillräckligt med uppmärksamhet från dig.

  • Tack för att du lät känna vår vänskap. Det finns inget jag värdesätter mer än mitt förhållande till dig, och det verkar som att alla vet det. Tack för att du stannade vid min sida, även om vi inte ser varandra lika mycket som vi gjorde tidigare och för att du aldrig glömde bort mig. Jag uppskattar det mer än du någonsin kunde veta.
  • Som ärtor i en skida binder vi. Vi har överskridit vänskapens rike, vi har blivit familj. Till min vän som håller sig närmare än en syster, jag älskar dig och här säger jag att jag alltid kommer att vara här för dig.
  • Du har alltid varit en källa till hjälp för mig och ja, jag för dig. Jag kommer alltid att vara där för din älskling precis som jag vet att du alltid kommer att vara där för mig. Ingenting kan bryta detta vänskapsband. Jag älskar dig så mycket.
  • Jag hoppas att du vet hur mycket du betyder för mig. Du är min värld, och jag skulle göra vad som helst för dig. Du är en av de största anledningarna till att jag hittade vad min kallelse var och följer mina egna drömmar. Om du någonsin behöver mig för någonting, menar jag vad som helst, vet att jag kommer att vara där snabbt.
  • Ärligt talat kan jag prata om dig hela dagen och hela natten, och även nu har jag en miljon fler saker att säga. Hur som helst, för många ord blir bra för ingenting, så jag slutar helt enkelt med 'du är den mest magnifika person jag någonsin har träffat, och jag kan inte föreställa mig att inte ha dig i mitt liv .

  Bästa vänbilder och citat

  Föregående1 av 9 Nästa Knacka / svep Föregående1 av 9 Nästa Knacka / svep

  Söta stycken att skicka till din vän för nöje

  Följande idéer för meddelanden - tillägnad vänner och vänskap - är perfekta att skicka till din vän:

  • Välsignad är den som har en vän som kan hjälpa honom upp när han faller. Jag är verkligen välsignad att ha hittat en hjälpande hand i dig. Tack för att du alltid var där, för att du alltid gav lyssnande öron, för att du alltid torkade tårarna. Tack för allt. Du är den bästa bästa vän.
  • Du har lärt mig så mycket och jag önskar bara att du får det bästa. Jag vet att saker kan bli grova, men jag är alltid här för dig. Snälla, ändra inte dig själv för någon. Du är fantastisk som DU. Du kommer att göra stora saker. Vi ses snart.
  • Jag antar att det jag försöker säga är att jag älskar dig. Vänskap är en av de mest givande saker som livet har att erbjuda, och jag vägrar ta det för givet. Jag vägrar ta dig för givet. Du, min bästa vän, min syster, min partner i brottet. Även när allt jag kan se är det värsta i mig, ser du fortfarande det bästa. Du påminner mig om vem jag är och vem jag vill vara. Du gör mig till en bättre person.
  • Jag kan ärligt säga att jag har hittat en riktig vän i dig och jag hoppas att vi om 20 år kommer att kunna se tillbaka på vårt förflutna tillsammans och bara vara så glada att vi hade en så nära och meningsfull vänskap. Du är verkligen den bästa vän jag någonsin har haft och jag älskar dig!
  • Vår vänskap är mer än bara om du kommer och handlar med mig eller vill sjunga karaoke med tjejerna. Vår vänskap handlar om dig och mig, ständigt föränderliga människor som har bestämt att vi kommer att älska varandra genom detta liv.

  Trevligt roligt Bff-stycke med Emojis

  Roliga bff-meddelanden är ett speciellt sätt att kommunicera med dina bästa vänner.

  • Dessa år har varit några av de bästa i mitt liv. Varje gång vi hänger, pratar, binder jag de ögonblicken under resten av mitt liv. Du är den jag verkligen kan lita på med allt jag äger, för det är där vår vänskap har tagit oss och jag kunde aldrig be någon annan om en bästa vän. Jag hoppas att vi kanske en dag kan lägga till ytterligare en 'f' i slutet av 'BF' för 'det är så jag hoppas att det är tänkt att vara och din vänskap är en biljon och jag skulle aldrig ändra det. Jag kommer alltid att vara där för dig genom tjock och tunn och det är ett löfte.
  • Du är en av de mest intelligenta unga kvinnorna jag någonsin har träffat, för att inte tala om söta, godhjärtade, glada, lustiga, kärleksfulla och absolut vackra. Du har ett hjärta av guld och en personlighet som bör vårdas och bevaras i en glaslåda. Du har en så fantastisk effekt på mig och mitt liv dagligen. Du får mig att skratta när jag bara vill gråta. Ditt leende är lika smittsamt som influensa och när du är ledsen känner jag att jag borde vara det också. Du är verkligen en helt otrolig individ. Jag har aldrig under hela mitt liv varit så lycklig och stolt över att ha någon som dig. Du, och bara du, är min bästa vän.
  • Med dig vid min sida är världen en bättre plats. Solen skiner lite ljusare, mitt leende blir lite bredare, och i det ögonblicket är mina problem inte längre. Du är den vackraste personen, inifrån och ut. Du är osjälvisk, medkännande och klok utöver dina år. Jag tror verkligen att jag slog vänskapsguld när du hoppade in i mitt liv och fyllde mina dagar med skratt, glada tårar och förtrollning.
  • Jag träffade dig som främling och tog dig sedan som min vän. Vår vänskap är något som aldrig kommer att ta slut. När jag var i mörkret som behövde lite ljus kom du till mig och kramade mig hårt.
  • Tack för att du är min partner i brottet, min drickande kompis, min road trippin ’följeslagare, min telepatiska vän, min skvallerflicka, min personliga coach, min danspartner och så mycket mer. Tack för alla härliga minnen, förpackade i en båge av nostalgi, så vacker att det ger mig en tår i ögat. Tack för tillfällen då vi skrattade så hårt att lite poppade ut, de gånger vi dansade som ingen tittade på, de gånger vi pratade tills korna kom hem, mjölkade i tusen tefat och sa 'Skruva det här, Jag går och lägger mig!'.

  140 citat för att heja någon upp

  Söta stycken för din bästa vän att vakna upp till

  Är din bästa vän på väg att fira ett speciellt tillfälle? Vakna honom eller henne med hjälp av en av dessa stycken för att få en gnista till den nya dagen.

  • Vet du vad, kompis? Livet är bra. Att sitta här, dricka kaffe och titta på soluppgången ger mig så mycket nöje. Det är bara en liten sak jag ångrar: du är inte här med mig. Hoppas att du har en härlig morgon också.
  • Människor kan inte föreställa mig livet på planeten utan solen, men jag kan inte föreställa mig mitt liv utan dig, min vän. God morgon och ha en spännande dag!
  • De önskar vanligtvis en lycklig födelsedag eller ett gott nytt år, men jag vill önska er en lycklig dag. Eftersom du kan förvandla varje ny dag till en underbar och anmärkningsvärd semester. Det är upp till oss. God morgon till det bästa av det bästa!
  • God morgon! Jag hoppas att du har en fantastisk dag idag. Må dina bekymmer och rädslor vara obefintliga. Får folk se hur fantastisk du är. Må du få dusch med spännande nya möjligheter och framtidsutsikter. Det finns ingen annan person som förtjänar det mer än du. Om det finns något jag kan göra för att göra din dag enklare och lyckligare, vet du var du hittar mig!
  • I morse vaknade jag och påminde mig om livets dyrbarhet. Jag insåg att jag skulle uttrycka min tacksamhet till dem som är så mycket viktiga för mig. Tack för allt du har gjort och ha en fantastisk dag!

  Vad ska jag skriva i bästa vänavsnitt för honom?

  Dessa idéer om vad du ska skriva i bästa vänavsnitt hjälper dig att snabbt hitta rätt ord. De passar både honom och henne.

  • Om du behöver vara spontan, ring mig klockan 15.00 på en tisdag och berätta vad du vill göra. Även om jag inte kan komma undan kan jag ge dig några minuter så att vi kan dagdrömma om äventyren vi ska ha en dag.
  • Vår vänskap är perfekt vilket gör mig så glad. Det verkar som om vi var tänkta att vara bästa vänner och jag är glad att vi äntligen har tänkt på det för jag tror inte att jag skulle klara gymnasiet utan dig. Du är min axel att gråta på och min arm att luta på och jag är densamma för dig. Det finns inte så många människor i mitt liv som jag skulle dö för, men när det gäller dig skulle jag dö en miljon gånger om det var det du ville att jag skulle göra. Du är den bästa, bästa vän någon någonsin kan be om och jag uppskattar allt om dig
  • Vi är bästa vänner eftersom jag kan ta dig vart som helst och du kommer att anpassa dig. Oavsett om det är det elegantaste partiet eller någon oupphörlig familjesammankomst, kommer du att hantera det som en mästare. Jag behöver inte oroa mig för att lämna dig ensam eller hålla dig underhållen. Du gör din grej. Jag gör min.
  • Du är min bästa vän för att du inte är rädd att ringa ut mig på min skit eller inte håller med mig. Jag kan inte komma undan med någonting när jag är med dig. Du kommer att berätta för mig saker som jag behöver höra men alla andra är för rädda för att berätta för mig. Din ärlighet är så jävla uppfriskande om än ett bittert piller att svälja ibland.
  • Bästa vänskap är som fotbollsmatcher. Många fler mål uppnås när vi arbetar tillsammans. Du känner mig så bra och ändå håller du fast. Du är antingen en sensationell vän eller lite galen. Hur som helst, du är här! Jag hoppas kunna återge din hängivenhet av vänskap under de kommande åren.

  Lång stycke med vackra ord för pojkens bästa vän

  Glöm tanken att män bara gillar att läsa korta kommentarer. Prova en av dessa och se honom läsa och uppskatta dem:

  • Oavsett vart livet tar oss till kommer jag alltid att vara där för dig, för sanna vänner håller alltid ihop och lämnar aldrig varandra. Oavsett vilka hinder livet kan kasta på oss, kommer vi alltid att övervinna allt, för två är alltid bättre än en. Och du plus mig är lika med ett oslagbart och ostoppbart team. Jag värnar dig så mycket, min käraste vän.
  • Till min underbara vän ber jag idag som alla andra dagar att vår vänskap alltid kommer att blomstra och inte känner något slut. Det kommer alltid att hålla sig friskt som tidigt på morgonen. Varje dag kommer att bli ytterligare en chans att värna om och älska varandra så mycket mer än någonsin tidigare och vi kommer alltid att vara tillsammans till slutet av tiden. Jag älskar dig bortom stjärnorna, min förtjusande vän.
  • Jag känner mig så välsignad att ha en vän som du. Jag trodde aldrig att änglar kunde existera i den här världen, men här är du i köttet. Din vänskap är så värdefull för mig att jag inte skulle byta den mot någonting i världen, inte ens en miljon dollar! Jag skulle inte byta ut det för en chans att bli känd eller för en kostnadsfri resa till någonstans. Jag skulle hellre vara fattig, outreste och okänd än att vara utan en så underbar vänskap som din.
  • Tack för att du trodde på mig när jag var för svag och utmattad för att tro på mig själv. Tack för att du driver mig, för att du upprepar de bekräftelser som inte betyder något i inspirerande filmer men som betyder allt när någon som bryr sig om dig säger dem. Tack för att du inte dömde mig när jag gjorde något riktigt dumt, men också tack för att du sa att jag var en idiot och förmodligen inte skulle ha gjort det dumma. Tack för att du alltid är ärlig.
  • Tack för att du firade alla de spännande ögonblicken i mitt liv med mig. Jag kan inte föreställa mig att inte ha dig i mitt bröllop eller vid min sida när jag håller en liten människa i mina armar som jag magiskt skapade.

  84 Grattis meddelanden

  Hjärtvärmande brev till bästa vän som får dig att gråta och skratta

  Ibland står våra vänskap inför utmaningar som kan göra dig ledsen. Nu är det dags att stå tillsammans. Visa ditt stöd. Varma bokstäver, som uttrycker kärnan i sann vänskap, finns nedan:

  • Du är verkligen en av de sötaste människorna jag har träffat - om inte den sötaste. Du har ett sätt att göra sarkasm söt, vilket jag inte ens visste var möjligt. Att vara osjälvisk kommer så naturligt för dig och jag älskar dig för det.
  • Du säger alltid att jag är den starkaste och modigaste personen du känner. Du säger alltid att du beundrar mitt mod för att ta risker och börja från ingenting. Men sanningen är att jag har den styrkan eftersom jag har dig. Jag vet att du inte skulle låta mig falla, och om jag gör det kommer du alltid att vara där för att fånga mig. Du är den modiga, du har bara inte insett det ännu.
  • Jag har träffat en vän, du var inte den första ... Men hur din vänskap spelade ut som den bästa är bara bortom ord. Jag vaknar varje dag med dina tankar och jag skulle bara inte sluta undra hur du har samlat sådana dygder. Du dök upp på vart och ett av mina sätt, dina råd var så starka i mina planer. Ju mer jag såg tillbaka för att se hur härligt det har varit sedan vi träffades, desto mer har jag svårt att beskriva din kärlek till mig. Ja, vi är inte älskare, men din vänskap är mer än jag ser och hör om romantiska relationer. Sedan frågade jag mig själv om jag kan sluta vara din vän ... Och svaret är nej, nej och nej. Tack för att du är en sådan juvel för mig. Jag älskar dig.
  • De säger att du inte får välja vem du är släkt med. Det är sant. Men du får välja vem din familj är. Du är riktig familj. Och du kommer alltid att vara min familj. Vi är närmare än systrar kunde vara, tjockare än någon tjuv. Du känner till alla mina hemligheter, alla mina vilda ambitioner. Du stöder alla mina galnaste fantasier. Vad skulle jag göra utan dig?
  • Kära bästa vän, vi har gått långt, vi har vuxit upp, förändrats, haft strider, ljugit och troligtvis allt som någon kunde tänka på. Hur det än är, det finns en motivation bakom varför följeslagare, din pålitligt där för mig när jag faller, och vet pålitligt hur man får mig att grina när jag är nere, det är de små och grundläggande sakerna du gör för att få mig att skratta , ständigt vet kommer pålitligt att vara där för dig och jag kommer pålitligt att vara en axel att luta mot, på en chans att du kräver att jag är en telefon kallelse. Jag fick dig och du fick mig, det var därför som var närmaste följeslagare.

  Bra stycken för en tjej bästa vän att vakna upp till

  Vad sägs om att ha din flickvän vakna upp till dina godmorgonavsnitt ! En minut av morgontiden räcker för att välja ett eller två glada stycken att skicka till din bestie.

  • Du är inte bara en vän, du är mitt morgonsolsken. Varje morgon tänker jag på dig och varje bra tid vi har haft genom åren och jag hoppas att vår vänskap fortsätter att bli starkare. Ha en bra dag!
  • Dags att stiga och lysa! Vi har denna underbara dag för att visa resten av världen precis vad du är gjord av. Jag vill att du ska veta att du har varit en så stor del av min resa. Jag skulle ha gett upp för länge sedan om det inte var för din ständiga grävling och nagg. Ibland tycker jag att du och min mamma borde umgås oftare för att du helt skulle slå av det! Du har så många saker gemensamt! Skojar bara. Du vet att jag älskar dig. Jag är väldigt välsignad att ha en vän som du som bara bryr sig och älskar mig så mycket. Vi ses om lite!
  • God morgon, min vackra vän! Hur mår du denna morgon? Jag hoppas att vakna upp idag är så mycket bättre än dina mest underbara drömmar. Jag hoppas att det är så mycket bättre att dela ditt morgonkaffe än att dricka det ensam i din kökslägenhet. Klä dig för jag kommer och hämtar dig så att vi kan ta en snabb kopp innan vi åker till jobbet. Självklart saknade jag dig väldigt mycket. Du vet att jag saknar dig varje dag ändå. Vi ses!
  • Romantiska relationer bygger på förväntningar och ansvar. Professionella relationer baseras på vinster och förluster. Men vänskap bygger på leenden och skratt. God morgon min vän.
  • Det är en myt att du måste stiga och lysa för att få en bra start på en dag. Du kan rulla runt i sängen och tänka på vänner som jag och du kommer fortfarande att få en bra start på dagen. God morgon.
  • Oavsett om det är baksmälla, huvudvärk eller sjukdom, även de värsta morgnarna blir glada och söta när jag tänker på vänner som du. Jag hoppas att det här meddelandet gör dig lycklig också. God morgon.

  REFERENSER:

  kärlek och saknade citat för honom
  1. Vänskapsrapporten . (2020). Snapchat.Com. https://forbusiness.snapchat.com/blog/the-friendship-report
  2. TeOrtega, T. (2016, 2 maj). Det här är hur många bästa vänner du kan ha på en gång . Elite Daily. https://www.elitedaily.com/news/science-number-best-friends-one-time/1480552
  3. Du delar allt med din bestie . Även hjärnvågor. (2018, 16 april). The New York Times. https://www.nytimes.com/2018/04/16/science/friendship-brain-health.html
  4. När tonåringar behöver sina vänner mer än sina föräldrar . (2017). Mer bra. https://greatergood.berkeley.edu/article/item/when_teens_need_their_friends_more_than_their_parents

  LÄS OCH:
  42 söta meddelanden till dina vänner 140 citat för att heja någon upp 84 Grattis meddelanden

  1aktier
  • Pinterest