Den brittiska pakistanska parlamentsledamoten Naz Shah vinner ärekränkning över Facebook-inlägg

Naz Shah medan han talade till det brittiska parlamentet. Foto: PA Wire

Den brittiska pakistanska Labour-parlamentsledamoten Naz Shah vann i dag ett ärekränkningsfall mot gruppen Lämna EU för att ha kallat henne en grooming-apologet i ett Facebook-inlägg.

Naz Shah bekräftade det Nyheterna och Geo att hon väckte rättsliga åtgärder mot Lämna EU för att hon kallade henne en grooming-apologet för ungefär ett år sedan.'Jag utsattes för en betydande grad av övergrepp på grund av dessa falska anklagelser. Så jag är nöjd med ursäkten och klargörandet att jag är en högljudd kampanj för offer för grooming, sa hon till denna korrespondent. ”Jag kommer nu att fokusera på att fortsätta stödja kvinnor och barn som är offer för övergrepp. Jag tackar mitt juridiska team, Labour-parlamentsledamöter, vänner och familj för deras stöd.The Leave EU har publicerat följande ursäkt till Naz Shah MP.'Den 16 december 2019 postade vi ett Facebook-inlägg som beskrev Naz Shahs parlamentsledamot som en ursäkt för groominggängen. Medan publikationen hade varit tänkt att vara satirisk; vi uppskattar att det var illa bedömt och osant', sa 'Leave EU' på sina konton i sociala medier. 'Vi accepterar att Shah inte är en ursäkt för att trimma gäng utan är en högljudd förkämpe för offer för groominggäng. Vi ber om ursäkt för det lidande som det orsakat och har betalat Shah skadestånd för förtal.

Naz Shah valdes vid riksdagsvalet 2015 till parlamentsledamot (MP) för Bradford West, och vann platsen av George Galloway från Respect Party. I juli 2018 utsågs hon till en junior skuggministerroll som skuggminister för kvinnor och jämställdhet.

Det är inte känt hur mycket den brittiska pakistanska politikern har vunnit från gruppen anti-Europeiska unionen (EU), men siffrorna tros vara betydande.