Den prisbelönte skådespelaren Hal Halbrook dör 95 år gammal

Hal Holbrook dog den 23 januari i sitt hem i Beverly Hills, Kalifornien, rapporterade 'New York Times'

Hal Holbrook, en prisbelönt skådespelare hyllad för sin enmansskildring av den amerikanske litterära legenden Mark Twain och vars filmverk innefattade att gestalta den mystiska Deep Throat i All the President's Men, har dött vid 95 års ålder, rapporterade New York Times på tisdag.

Holbrook dog den 23 januari i sitt hem i Beverly Hills, Kalifornien, rapporterade New York Times. Det stod att hans död bekräftades sent på måndagen av hans assistent, Joyce Cohen.2008, vid 82 års ålder, blev Holbrook den äldsta manliga artist som någonsin nominerats till en Oscar för sin biroll i Into the Wild.dikter för att få henne att känna sig vacker

Men det var hans återskapande av den vördade amerikanska romanförfattaren, humoristen och samhällskritikern i Mark Twain Tonight som gav Holbrook hans största berömmelse. Det gav honom ett Tony-pris för hans Broadway-framträdande 1966 och den första av hans 10 Emmy-nomineringar 1967.Mark Twain är något värdefullt för mig. Det är min sidoarm genom livet, sa Holbrook till NPR 2007.

Holbrook sa att han tog på sig Twains persona efter att ha försökt hitta en figur att gestalta i ett enmansspel. Han läste några sidor av Tom Sawyers äventyr och sa att han kände en koppling.

Han utvecklade akten på nattklubbar i New York City och tog den först till Broadway 1959.

Han vann också Emmys för en tv-special när han spelade kapten Lloyd Bucher i 1973 års Pueblo och som huvudrollsinnehavare i en dramatisk serie 1970 för serien The Bold Ones: The Senator.

söta stycken för att skicka en tjej

Hans andra filmer inkluderar The Group 1966, Wild in the Streets 1968, Magnum Force 1973, The Star Chamber and Wall Street 1987, The Firm 1993, That Evening Sun 2009 med fru Dixie Carter och Steven Spielbergs Lincoln i 2012. - Reuters