Dua Lipa reagerar på Riz Ahmeds uttalande

Som reaktion på Riz Ahmeds ansträngningar att förbättra hur muslimer avbildas i filmer berömde Dua Lipa honom för att ha tagit ställning.

'Så stolt över dig Riz för att du avslöjar hur muslimer saknas och är stereotypa i toppfilmer. Det är dags för filmbranschen att förändras”, skrev hon.

Riz Ahmed lanserade torsdagen ett försök att förbättra hur muslimer avbildas i filmer efter att en studie visade att de knappt ses och visas i ett negativt ljus när de dyker upp.Ahmed, Sound of Metal-stjärnan och den första muslimen som fick en Oscarsnominering för bästa skådespelare, sa att Blueprint for Muslim Inclusion skulle inkludera finansiering och mentorskap för muslimska berättare i de tidiga stadierna av deras karriärer.god morgondikt för min flickvän

'Representationen av muslimer på skärmen matar politiken som antas, människorna som dödas, länderna som invaderas', sa Ahmed i ett uttalande.krossa dikter åt henne från hjärtat

'Datan ljuger inte. Denna studie visar oss omfattningen av problemet i populär film, och dess kostnad mäts i förlorad potential och förlorade liv, tillade han.

Med titeln 'Missing and Maligned', fann studien av Annenberg Inclusion Initiative att mindre än 10 % av de mest inkomstbringande filmerna som släpptes från 2017-2019 från USA, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland hade minst en talande muslimsk karaktär.

När de gjorde det visades de som utomstående, eller hotfulla eller undergivna, visade studien. Ungefär en tredjedel av de muslimska karaktärerna var förövare av våld och mer än hälften var mål för våld.

'Muslimer bor över hela världen, men filmpubliken ser bara ett smalt porträtt av denna gemenskap, snarare än att se muslimerna som de är: företagare, vänner och grannar vars närvaro är en del av det moderna livet', sa Al-Baab Khan, en av rapportens författare.

Ahmed, 38, som föddes i London av pakistanska föräldrar, sa att att erbjuda finansiering skulle förändra spelet för att få in fler muslimska skådespelare, författare och producenter i film- och TV-branschen.

'Hade jag inte fått ett stipendium och även en privat donation, hade jag inte kunnat gå på scenskola', sa han.

Stipendierna på 25 000 $ för unga muslimska artister kommer att beslutas av en rådgivande kommitté som inkluderar skådespelarna Mahershala Ali och Ramy Youssef och komikern Hasan Minhaj.

en god morgon offert för henne