GTA San Andreas: Rockstar-spelets bästa hemligheter, trivia, påskägg och myter

Alla Rockstar-spel är väldigt speciella på grund av mängden hemligheter och ikoniska myter som de innehåller. Men om det är någon som tar kakan genom historien så är det det GTA San Andreas . Det är därför som vi kommer att göra en recension av de bästa, genom att dra nytta av det faktum att många av er kommer att spela om detta verk med ankomsten av GTA: The Trilogy – The Definitive Edition.De bästa myterna, påskäggen, kuriosa och hemligheter i GTA San Andreas

Kommer ni alla ihåg? Finns det några som du inte kände? Här går de de bästa hemligheterna, påskäggen, myterna och kuriosa i GTA San Andreas .

Hemligt meddelande på Gant-bron

Den här hemligheten ligger på Gant Bridge och är ett slags minne av det ikoniska GTA 3-påskägget som du inte skulle få hit. För att hitta den, bege dig till Gant-bron med ett jetpack. Flyg till toppen av det första tornet du passerar när du korsar från San Fierro-sidan.När du kommer till toppen av pelaren, titta till höger. Du borde se en liten skylt som säger Inga påskägg här uppe. Gå bort.Gant bridge affisch

Gant-bron har ett andra påskägg som är värt att leta efter. Den finns på en skylt på San Fierro-sidan, nära cafeterian bredvid Katies hus. Bakom cafeterian finns en rad trappsteg, och plankan leder ut mot gångvägen.Om du läser affischen kommer du att se lite allmän information om Gant-bron. Data kommer dock att avslutas med något lite mindre konventionellt, och noterar att det tar upp häpnadsväckande 1,27 MB diskutrymme.

Skjut månen

Ett enkelt men roligt trick, CJ kan påverka månens storlek. När det är synligt, rikta ett prickskyttegevär mot det. Skjut nu.

Den ska växa i storlek. Du kan fortsätta fotografera så att storleken ökar kontinuerligt.

Rockstar actionfigurer

Många av GTA San Andreas Easter Eggs påminner om tidigare omgångar, oavsett om det är Grand Theft Auto-spel eller andra titlar som studion har släppt genom åren. Gå över till Zeros butik för att se en av dessa explosioner från förr.

Bakom mataffären kommer du att se actionfigurer baserade på två spel: Grand Theft Auto: Vice City och Manhunt. Vice City-figurerna fokuserar på huvudpersonen Tommy Vercetti och antagonisten Lance Vance. För sin del fokuserar Manhunts figurer på huvudpersonen James Earl Cash och antagonisten Piggsy.

Spökgraffiti

Det dyker upp mellan klockan 20.00. och 18.00, om du går till en av kyrkogårdarna i Los Santos, kan du hitta en bit övernaturlig graffiti. För att se den springer du till den stora tegelbyggnaden och tittar på väggen bredvid.

Om du är där på natten kommer ett meddelande att dyka upp på väggen badad i ett kusligt grönt ljus. Graffitin säger Families 4 Life. På morgonen kommer det att vara borta.

Katarinas gravar

Efter att CJ lämnar Los Santos kommer han att finna sig själv ensam och ha ont om pengar. För att lösa båda problemen går han ihop med Catalina: en brottsling som bor i en liten hydda i landet och har en förkärlek för väpnat rån, utpressning och mord. Naturligtvis passar hon perfekt ihop med CJ, och deras arbetsrelation blir snabbt romantisk.

Under tiden tillsammans nämner Catalina att hon har haft pojkvänner tidigare, och antyder att hennes tidigare relationer inte precis har slutat på goda villkor. Om du vill att jag ska klargöra vad han menar, gå till hans hus. Till vänster om entrén hittar du tre omärkta gravar med en spade bredvid.

RIP opposition

Det verkar som att Rockstar var väldigt stolt efter släppet av Grand Theft Auto: San Andreas, vilket framgår av flera gravar som hittades på en San Fierro-kyrkogård. På andra sidan Country Club hittar du en rad gravstenar med samma inskription: RIP Opposition, 1997 – 2004.

För sammanhanget kom det första Grand Theft Auto-spelet 1997; Grand Theft Auto: San Andreas släpptes 2004. Det verkar som att Rockstar inte hade några betänkligheter med att ta tronen över sandlådorna i den öppna världen.

Lance Vance

Kommer du ihåg Lance Vance? Det visar sig att den populära Grand Theft Auto: Vice City-antagonisten gör ett litet framträdande i Grand Theft Auto: San Andreas, fast inte på det sätt som man kan förvänta sig. Om du går till Richman i Los Santos kommer du att se en skylt med karaktären.

Det är oklart vad sammanhanget är bakom affischen, men det är fortfarande ett bra fynd för fans av äventyret som kom ut på marknaden strax före San Andreas.

James Earl Cash

En annan referens till Rockstar Games-spelen är referensen till Manhunts huvudperson, James Earl Cash, i Las Venturas Police Department. Efter att ha kommit in i byggnaden, gå höger tills du hittar ett rum som innehåller en anslagstavla täckt av bilder av misstänkta och tidningsurklipp.

Bifogat till tavlan kommer en bild på Cash. Det bör noteras att du inte bör ta ut en prickskytt för att se bilden närmare, eftersom närliggande poliser kommer att öppna eld mot dig.

Max rutan

Du hittar ytterligare en referens till tidigare Rockstar-spel i staden Dillimore i Red County. Gå till den lokala bensinstationen och kolla in butiksfönstret. Du bör se en liten skylt längst ner i fönstret som säger Max Pane.

Det här skämtet är en referens till Remedy Entertainments Max Payne-serie, som publicerades av Rockstar. Rockstar North skulle till och med senare arbeta på sin egen upprepning av tredjepersons shooter-serien, och utvecklade Max Payne 3 2012.

Zombielabb

Ett påskägg som du kommer att upptäcka när du utforskar San Fierro är en stor företagsbyggnad som är väldigt öppen med de hemska experiment som finns inuti. Gå till centrala San Fierro och gå igenom uppsättningen av öppna dubbeldörrar bredvid Burger Shot.

Inuti hittar du en skylt för ett företag som heter Zombotech. Det tydligt onda företaget kommer öppet att avslöja att det jobbar hårt med att undersöka ett ondskefullt zombievirus och kommer till och med att avslöja några dörrar till dess zombielaboratorier. Det låter som en rolig nick till Resident Evils skurkaktiga Umbrella Corporation, som också skapade zombies samtidigt som de gömde sig.

Jesus räddar

Grand Theft Auto 2-fans kommer ihåg att det bara finns ett sätt att spara i den öppna världsklassikern, där spelarna var tvungna att bege sig till ett kapell som kallas Jesus Saves. Sedan fick de göra en donation och deras framsteg registrerades. Det verkar som att Rockstar har velat inkludera en nick till den här mekanikern i San Andreas, med en väggmålning i Los Santos som hänvisar till räddningspunkten.

Om du vill hitta väggmålningen ligger den runt hörnet från närmaste Ammu-Nation till Grove Street. Den representerar bilder av Jungfru Maria, ett hjärta och en ängel, samt mottot Jesus räddar.

Rockstar konstellation

Ett GTA San Andreas påskägg som du borde kunna hitta ganska lätt, vänta tills det blir mörkt och titta upp mot himlen. Du bör kunna urskilja en konstellation, med stjärnorna sammanfogade för att bilda en jätte R. Layouten är en referens till Rockstar, som lämnar sin signaturlogotyp i olika delar av spelet.

Har du problem med att se konstellationen? Gå in i öknen mellan San Fierro och Las Venturas. Det ska vara mer synligt utan att skyskrapor eller andra byggnader blockerar det.

Storfot

Förmodligen en av de mest populära spelmyterna genom tiderna, de flesta GTA San Andreas-spelare har begåvats med berättelser om en storfot som vandrar i spelets skogar. Nu vet vi att det är en fullständig bluff, men det gör inte legenden mindre ikonisk.

Enligt gamla rykten kunde du hitta det berömda monstret som lurar i skogen medan du utforskar. Myten blev så utbredd att Rockstar slutade hänvisa till den i flera framtida projekt, framför allt lägga till ett sidouppdrag fokuserat på att jaga sasquatchs i Red Dead Redemption: Undead Nightmare. Ett sidouppdrag i Grand Theft Auto 5 gör också narr av myten, med The Last One som följer Franklin och en sasquatch-jägare som jagar Bigfoot bara för att upptäcka att han är en förklädd rollspelare.

Piggsy

En annan ikonisk GTA San Andreas-myt, många spelare trodde bestämt att Manhunts antagonist Piggsy gömde sig någonstans i spelet. Specifikt sades det att de hade sett det runt Mount Chiliad, men detta är ett annat rykte som säkert är en bluff. För er som inte har spelat Manhunt var Piggsy en galen lönnmördare klädd som en gris som förföljde huvudpersonen James Earl Cash med en motorsåg.

Enligt berättelserna skulle mördaren jaga spelaren med sin motorsåg och döda honom när han kom nära. Ryktet nådde aldrig riktigt myternas feber om Bigfoot, men det är fortfarande ett av de mest utbredda i GTA San Andreas-gemenskapen.

UFO

Grand Theft Auto 5-spelare har delat berättelser om UFO-observationer i flera år, men detta är långt ifrån nytt för serien, eftersom en av de mest utbredda myterna i San Andreas kretsade kring utomjordiska rymdskepp. Detta rykte centrerades mest på en karta som hängde i det bakre rummet på Little Probe Inn, som många trodde skulle leda till utomjordingar om de följdes.

Det är troligen bara en myt, eftersom stiften inte leder spelare till några meningsfulla utomjordiska tester. Lyckligtvis böjdes Rockstar senare av UFO-ryktena och spelare kunde se rymdskepp i både Grand Theft Auto 5 och Red Dead Redemption 2.

Sr Trenchcoat

En annan myt som är nära relaterad till UFO-observationer var den om Mr Trenchcoat. Denna NPC var källan till många rykten, med vissa hävdade att han var en seriemördare som dödade fotgängare. Till skillnad från de flesta andra San Andreas-myter finns det ett element av sanning i det.

Mr. Trenchcoat är en riktig NPC och dyker upp på olika ställen. För det mesta finns det i Fort Carson, även om det visas mer sällan än andra NPC:er, så det kan ta ett tag att hitta det. Mr. Trenchcoat är besatt av utomjordingar och svär till spelaren och de andra fotgängarna att han blev bortförd. Det finns dock inga bevis för att han är en seriemördare, så ryktet verkar vara en bluff.

Läderyta

En annan viktig myt var den påstådda närvaron av Leatherface, en annan seriemördare som påstås ströva omkring i Mount Chiliad-området med en motorsåg. Precis som Piggsy är ryktet falskt.

jag saknar dig så mycket meme

Ungefär som den ikoniska Texas Chainsaw Massacre-skurken som den har fått sitt namn från, skulle den förmodade GTA San Andreas-skurken klä sig i huden på sina offer och smyga sig på spelare för att döda dem.

Loch Ness-monstret

Liksom Bigfoot hävdade en populär GTA San Andreas-myt också att Loch Ness-monstret var nedsänkt under Fisher's Lagoon. Enligt dåtidens spelare kunde monstret ses om spelaren reste till sjön vid rätt tidpunkt, även om det är ytterligare en bluff.

Denna myt har vuxit sig tillräckligt stark för att Rockstar ska kunna ta upp den i GTA Online. Under finalen av Cayo Perico-rånet kommer du att se Nessie i vattnet, en rolig nick till San Andreas-gemenskapen.


Och hittills de bästa hemligheterna, påskägg, kuriosa och myter i GTA San Andreas . Kände du dem alla? Glöm inte att ta en titt på listan över GTA San Andreas-fusk som vi har förberett, så att du kan dra nytta av spelet till hundra procent. Och om du har GTA: The Trilogy – The Definitive Edition har du även GTA 3-fusk tillgängliga.