Hur man muntrar upp din flickvän

Partners i romantiska relationer blir starkt sammanflätade; du kan titta på samma TV-program som din partner, äta samma mat, till och med plocka upp en del av samma ordförråd. Ändå liknar partnerns känslomässiga vägar mer två olika bergskedjor än två parallella dalar. Det är troligt att din flickvän kommer att gå igenom en svår tid, oavsett om det är sorg för en nära och kära, en förändring av karriärvägen eller en skada eller psykisk sjukdom medan allt går bra i ditt liv och vice versa. Empati är hörnstenen i varje viktigt förhållande; att ge din partner det stöd och den kärlek de behöver - genom både handlingar och ord - kommer att skydda ditt förhållande med den livslängd och styrka det behöver för att trivas.

Ställ in hennes emotionella energi

Alla har olika metoder för att hantera problemen i sina liv. Din flickvän kanske inte är redo att öppna dig direkt. Eller så kanske hon bara vill prata lite om problemet eftersom det leder henne tillbaka till en sårbar, negativ plats som är obekväm för henne. Låt henne veta att du är där för henne och att du hjälper på något sätt du kan, men tvinga inte det.varför skulle en kille säga att han saknar dig

Lyssna på henne

Om hon bestämmer sig för att lita på dig vad hon tänker på, lyssna aktivt på vad hon säger. Många av oss är skyldiga till att ställa in medan andra pratar och tänker istället på vad vi ska säga nästa eller, ännu värre, att prata över dem. Även om det som din flickvän säger är upprörande eller förvirrande att höra, försök att ta in det så att du kan svara mer effektivt.Distrahera henne

Hitta roliga saker som ni två kan göra tillsammans för att vägleda hennes tankar från att idissla vad som än får henne. Kanske har hon pratat om att vilja pröva det nya studsmatta i stan eller prova kajakpaddling. Att ta en ny och spännande aktivitet tillsammans kommer inte bara att tänka på hennes problem utan kan också stärka din tillfredsställelse.Få henne att uppskattas

uttrycka tacksamhet för alla saker hon gör för dig, stora som små. Berätta för henne att du inte tar hennes ansträngningar för givet. Glöm inte att berätta för henne alla positiva tankar du har om henne, till exempel hur mycket du älskar att vakna upp till hennes första sak på morgonen eller hur mycket du ser fram emot att träffa henne efter en lång dag på jobbet. Det är lätt att glömma att uttrycka din uppskattning för din partner, särskilt efter att ha varit tillsammans länge, men det gör en värld av skillnad.

Uttryck din tacksamhet på ett sätt som fokuserar på henne

Sättet du tackar din partner gör stor skillnad. I stället för att uttrycka ditt tack på ett självupptaget sätt, centrera din tacksamhet på henne. Till exempel istället för att säga ”Tack för att du planerade julfesten. Jag hade riktigt bra tid, säger du, du är en fantastisk festplanerare. Alla dekorationer du valt ut var vackra och maten du gjorde var utsökt. ”

Hjälp henne att slappna av

Unna henne en hem-spa-natt för att bromsa hennes tumult av känslor. Rita henne ett varmt bad infunderat med sina favoritdoftar och sätt på lite lugnande, akustisk musik. För en fullblå spa-upplevelse, följ badet med ansiktsmasker och en massage.

Delta i en fysisk aktivitet med henne

Aerob träning har visat sig förbättra människors humör . Även om det inte löser det aktuella problemet, hjälper det henne att tänka tydligare på det. Så ta henne ut och dansa, gå en jogga eller gå till en snabb yogakurs. Att svettas hjälper henne att skörda de humörstimulerande effekterna av kondition.

Överraska henne med en tankeväckande gåva

Gåvor kan vara ett kraftfullt verktyg för att visa någon hur väl du känner dem. En väl genomtänkt gåva visar mottagaren att givaren uppmärksammade sina gillanden och ogillar - deras långvariga blick på en annons i en tidning eller ett föremål i ett skyltfönster. Undvik de uppenbara valen som blommor och choklad och ge henne något hon verkligen kommer att värna om.

Ta ett steg längre och ge henne något handgjort

Använd din kreativitet för att göra henne ett kort med hennes favoritfärger som illustrerar ett inre skämt som ni delar. Eller om du är mer författare, köp henne ett kort med ett omslag som du tror kommer att ge upphov till henne och skriv ett hjärtligt meddelande som beskriver hur viktig hon är för dig.

Dela en hjärtlig omfamning

Det kan låta litet, men både du och din flickvän kommer att uppleva fysiska och psykologiska fördelar med beröring. Att krama med din partner efter en stressig dag kommer att få dig att känna dig tryggare och avslappnad. Dessutom sträcker sig fördelarna med beröring utöver dig och dina partners individuella vinster - beröring stärker också ditt band som par. [i]

Lätta hennes belastning

Om din flickvän har mycket i åtanke och kämpar för att lösa ett problem i sitt liv, har hon förmodligen mindre tid och energi för hushållssysslorna som hon brukar göra. Ta en del av trycket från hennes axlar genom att klumpa ihop med tvätten, tvätta disken, städa huset eller något annat ansvar som hon brukar uppfylla.

Koka henne en måltid

Det finns få vänligare gester än att laga någon du älskar en varm måltid. Gör hennes favoritmat till middag och para ihop dem med en flaska vin. Kanske till och med tända ljus för lite romantisk atmosfär medan du håller på med det.

Ta henne att spendera lite tid med djur

Oavsett om det är ett djurpark, djurskydd eller kattcafé, att umgås med några håriga djur är säkert att lysa upp dagen. Handlingen att klappa ett djur får människor att frigöra ett automatiskt avslappnat svar - en hormonell kombination av serotonin, prolaktin och oxytocin, alla hormoner som är kända för att vara associerade med humörhöjning.

Bryt upp dagen med en överraskning

Mycket av tiden orsakas sorg inte av en lätt identifierbar händelse, utan av vardagenens monotoni. Många människor känner sig fasta i ett spår och är uttråkade av förutsägbarheten i deras dagliga rutin. Bryt upp dagen genom att överraska henne på kontoret och ta henne ut till lunch, eller om du verkligen vill skaka henne ur hennes kvot, planera en weekendresa eller få hennes biljetter till ett nytt bands konsert.

Gå ut ur ditt sätt att följa med henne på en aktivitet som du normalt inte skulle göra

Ber din flickvän dig alltid att dansa med henne när du känner dig generad på dansgolvet? Eller gå på stranden när du inte tål den kvarvarande sanden överallt efteråt? Att nå utanför din komfortzon i ett försök att tillbringa kvalitetstid med henne kommer att visa henne hur mycket du bryr dig och kommer säkert att lyfta hennes humör.

Behåll en lätthjärtad ande

Att vara lugn och glad själv hjälper henne att komma igenom den här tuffa tiden i hennes liv. Knäcka ett inre skämt när du kan, eller gör det intrycket av Arnold Schwarzenegger som hon tycker är roligt. Ta varje tillfälle du kan för att få henne att skratta och hjälpa henne att se saker i ett mindre seriöst ljus.

Följ henne till platser hon inte vill gå ensam

Kanske fruktar din flickvän att gå till en familjemedlems begravning eller till hennes examen för fysik. Erbjud dig att följa med henne till den här typen av händelser (eller i fallet med ett test, att gå henne dit). Att veta att hon har ditt stöd under dessa stressframkallande händelser kommer att lindra några av hennes ångest och få henne att känna sig mer avslappnad.

Var tålmodig med henne

Det kan verka som det bästa sättet att hjälpa din flickvän att dyka rätt in och lösa det aktuella problemet. Men hon kan bara behöva ett lyssnande öra och någon som först får medkänsla med henne. Hon behöver att du läser hennes signaler och matchar hennes takt. Hon berättar när hon är redo att ta itu med problemet och om hon behöver din hjälp eller inte.

Avvisa inte henne

Du kanske tror att allt som upprör din flickvän är dumt eller att hon överreagerar, men att uttrycka detta för henne kommer bara att ge eld. Hon kommer att känna att du säger upp henne och inte lyssnar. Hur litet eller stort problemet hon står inför är dock, om du känner att din relation är tillräckligt viktig, hjälper du henne genom det.

Klipp inte av henne när hon pratar

Om din flickvän inte öppnar dig för sina känslor, avbryt inte eller prata över henne, eller, ännu värre, berätta för henne hur hon mår. Detta är mycket förolämpande och nedlåtande. Att anta att hon känner till hennes känslomässiga tillstånd bättre än hon kommer bara att få henne att känna sig värre. Ge bara dina tankar och råd när hon är klar och prata, och även då, sprida dig inte om hon signalerar att allt hon behöver är att du lyssnar på henne.

När du pratar om problemet, fokusera på henne

När din flickvän berättar om den hemska striden hon hade med sin far eller hennes falska larmkampanj på jobbet, börja inte prata om något liknande i ditt eget liv. Låt henne få bort allt hon behöver från bröstet. Att visa henne att du är uppmärksam och osjälvisk på detta sätt kommer att bekräfta att du är där för henne.

Hjälp henne att vidta strategiska åtgärder

Kanske är hon stressad av en enorm uppgift hon måste slutföra - något som verkar oöverstigligt då. Hjälp henne att dela upp uppgiften i mer tillgängliga fragment. Till exempel kanske hon måste skriva en avhandling på 200 sidor i slutet av året. Föreslå att hon delar upp antalet sidor i veckovisa steg för att begränsa sitt fokus och göra uppgiften mer genomförbar.

Få henne att känna sig sett

Med tiden kan vi växa så vana vid våra partners att vi slutar verkligen att märka dem . Vi har en oföränderlig bild av dem i våra sinnen och nya förändringar flyger under radaren. Ta dig tid att se din partner med nya ögon och märka saker som har förändrats om henne. Dessa förändringar kan vara lika små som en ny frisyr eller lika stora som en ny kallelse.

Ge support på små sätt

Uppenbarligen vill du uppmuntra din partner på mer märkbara sätt som att laga middag och göra sysslor runt huset, men att ge mindre öppen hjälp är också effektivt. Det finns bara begränsad forskning om detta ämne hittills, men man visar att osynligt stöd har ännu större vikt än uppenbart stöd. [ii]

Hjälp din partner på sätt som de inte märker

Var hemlighetsfull i några av dina försök att lysa upp din partners humör. Fyll på sina leveranser av sina favoriträtter i skafferiet när de tar slut, fixa det vacklande skrivbordet på sitt kontor. Även om de inte vet att du har försökt att uppmuntra dem, är deras humör sannolikt förhöjt.

Analysera situationerna där din partner blir upprörd

Kanske är din flickväns humörighet en återkommande känsla som utlöses av specifika upprepade händelser. Blir din partner irriterad varje gång hon måste prata med en viss vän eller när hon måste åka på ett trångt tåg? Försök ta reda på vad som stör henne och hjälp henne att undvika eller anpassa sig till dessa scenarier.

Räkna ut en plan för att göra henne lyckligare

De bästa relationerna bygger på att förstå varandras behov och hjälpa varandra att anpassa sig till dem när du kan. Prata med henne om huruvida den vänskapen som stressar henne är värt att behålla eller om att cykla till jobbet istället för tåget till exempel. Att förutse vad som kommer att orsaka hennes stress och hjälpa henne att mildra det kommer att göra er båda lyckligare och stärka din anslutning.

Visa henne ett nytt perspektiv

Om din flickväns svarta moln hotar sig allt större och inte tycks släppa när som helst snart, påminna henne om att många av de ogynnsamma aspekterna av livet är både permanenta och inte hennes fel. Det är lätt att fastna i öglor med negativt tänkande, men det är också möjligt att lära sig ett nytt sätt att tänka och omforma gamla kognitiva mönster. [iii]

Hjälp henne att träna hjärnan till stresslös

Den här kan verka som en hög ordning, men studier har visat att stress orsakar försämrad kognition, uppfattning och emotionell intelligens, så det ligger i båda dina bästa intressen att dekomprimera. Kanske hennes högtrycksjobb orsakar en belastning på henne. I det här fallet har experter funnit att att skapa nya rutiner som att ta kaffe och yogapauser (om möjligt) kan göra en enorm skillnad i utsikter och till och med hormonellt flöde. [iv]

Validera henne

Om hon känner sig osäker, påminn din flickvän om alla hennes styrkor och alla anledningar till att människor älskar henne. Man kan säga sig själva en miljon gånger att de är fantastiska, men ofta är det mycket lättare att ta beröm till hjärtat om det kommer från någon annan. Komplimentera henne när du kan, oavsett om det är något litet som att säga att hon ser bra ut i sin nya klänning eller något mer väsentligt som att berömma hennes gitarrsolo under bandets senaste framträdande, det kommer säkert att muntra upp henne lite.

Respektera hennes val

När din flickvän börjar ta itu med problemet som stör henne, respektera de beslut hon fattar. Insistera inte på att hon tar en annan väg, eller att du vet vad som är bäst för henne. Även om du inte håller helt med hennes val, lita på att hon känner sig bättre än någon annan och vet vad som är rätt för sig själv.

Gör ett försök att komma överens med sina vänner

När din flickvän har dåligt humör, bör du försöka att inte förlänga hennes funk genom att ge henne andra skäl att vara upprörd. Hon kan välja att vara omringad av sin grupp av vänner oftare för moraliskt stöd, så varför inte försöka klicka med sina vänner? Om du har någon liten förargelse mot någon av hennes nära vänner, försök att lösa det för både din flickvän och harmoni.

Uppmuntra henne att tänka optimalt på sin framtid

Några av livets viktigaste stressfaktorer är arbete, familj, ekonomi och romantiska relationer. Det är möjligt att källan till din flickväns humörsförskjutning fruktar negativa resultat inom ett av dessa områden. Att föreslå positiva resultat för den aktuella frågan kan inspirera henne att tänka på samma sätt. [v]

Meditera med henne

Att leva i nuet är en av de viktigaste beteendemönstren hos glada människor. Att hitta ett lugnt, avslappnat utrymme i hennes sinne där hon bara kan andas och ta in ögonblickets ljud är en övning som kommer att sträcka sig till andra delar av hennes liv. Att ha ditt stöd under meditation kommer att göra henne (och du!) Mer benägna att hålla fast vid det och dra så mycket nytta av det som möjligt.

Uppmuntra henne att engagera sig för sina mål

Människor kan bli uttråkade och förtvivlade när de känner att de inte utövar sina passioner i livet. Man kan fastna i ett spår i ett jobb de inte gillar eller när de bara inte lägger sig tid att göra de saker de verkligen tycker om. Utan att vara alltför påträngande om det, uppmana din flickvän att söka efter en ny karriär eller få mer tid för sina hobbyer om du tror att det är det som får henne att komma ner.

Utnyttja din tid tillsammans

Kanske är din flickvän helt enkelt uttråkad av din helgrutin med filmer och takeout. Det är lätt att hamna i ett bekvämt mönster efter att ha varit med någon länge. Det är dock också viktigt att krydda din tid tillsammans. Kolla in några nya restauranger i området, ta en keramiklek tillsammans, utforska ett område du aldrig har varit i tillsammans. Att prova nya saker kan utlösa en stämningsförändring.

Tänk på din nivå av engagemang

Detta kommer inte att vara fallet för varje förhållande, men det är möjligt att din flickvän är upprörd eller förvirrad eftersom hon vill ha mer för ditt förhållande än du för närvarande tillhandahåller. Kanske har du träffat i några år, och hon har tappat tecken på att hon vill flytta in tillsammans som du inte svarar på, eller hon tycker ens att det är dags att gifta sig. Eftersom du läser den här artikeln är det tydligt att du ägnar dig åt relationen, så var inte rädd för att ta den till nästa nivå.

Var närvarande under din tid med henne

En annan viktig del av att vårda din flickvän och ditt förhållande är att vara fullt med henne under den tid ni tillbringar tillsammans. Titta inte på Instagram eller kolla e-post på din telefon under middagen. Zonera inte och tänk på vad du ska göra under helgen medan hon pratar med dig. Öppna kommunikationslinjer är väsentliga för en sund relation och för lycka; vara öppen och lyhörd när du är med henne och hon kommer att ge samma artighet åt dig.

Kommunicera tydligt och ärligt

Olycka kan uppstå när en partner känner sig avlägsen från den andra. Din partner ska vara en av de närmaste personerna i ditt liv. Om du inte kommunicerar öppet om allt i ditt liv - även om det bara är för att din natur är mer reserverad - kanske din flickvän känner att du håller något från henne, eller att du inte känner att du kan lita på henne . Dela ditt liv med henne och ni två kommer att bli närmare, starkare och mer innehåll.

Hur man använder den här listan

Naturligtvis är varje person och därmed varje förhållande annorlunda, så bry dig inte om att införliva varje objekt i den här listan i ditt liv. Välj istället de punkter som du tycker kommer att fungera bäst för din flickvän och ditt specifika förhållande. Dessutom är du inte rädd för att skräddarsy vissa punkter efter ditt unika tröstande tillvägagångssätt.

[i] Debrot, A. & Schoebi, D. (2013). Touch som en interpersonell känslomässig regleringsprocess i parens dagliga liv. Bulletin för personlighet och socialpsykologi, 39, 1371-1385.

[ii] Bolger, N., Zuckerman A. Osynligt stöd och justering av stress. Journal of Personality and Social Psychology, 79, 953-961

[iii] Martin, S. (2006). Lärd optimism: Hur du ändrar dig och ditt liv. New York: Vintage Books.

[iv] Boyatzis, R. E. (2018). Mäta effekten av relationernas kvalitet genom den positiva känslomässiga lockaren, 193-210.

[v] Lyubomirsky, S (2007). Hur lyckan är: en vetenskaplig metod för att få det liv du vill ha. New York: Penguin Press.

christine lavoskyChristine Lavosky - Webbplats / CV
Christine Lavosky är en examen från Emerson College som använder sin minor i psykologi för att utveckla komplexa, realistiska karaktärer för sin pågående roman såväl som hennes kreativa sakprosa. Hon är särskilt intresserad av de psykologiska fenomen som spelar in i romantiska relationer och trauma och använder empiriska studier och forskning om dessa ämnen för att informera hennes fiktion.

0aktier