Captain America Civil War släppte lös ett internt krig i Marvel: detta kunde ha varit en av de viktigaste händelserna i MCU

Filmen Captain America: Civil War är en av de viktigaste händelserna i MCU tillsammans med The Avengers, Infinity War och Endgame. Så viktigt var det att till och med skapade ett inbördeskrigscenter för Marvel själv , vilket kunde ha gjort filmen väldigt annorlunda än hur vi känner den idag.

MCU Civil War är inte perfekt och är långt ifrån vad som hände i serierna, men det kunde ha varit mycket värre. De Marvels kreativa kommitté var ansvarig för fansens ilska på grund av sin konservativa attityd. Denna attityd skapade också friktion med Kevin Feige, president för Marvel Studios, vid många tillfällen. Den kritiska punkten i dessa friktioner kom med inbördeskriget .

tack för lärare från föräldrarLanseringen av boken The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe har avslöjat mer information om konfrontationerna mellan Feige och nämnda kommitté. Boken beskriver hetsiga meningsskiljaktigheter mellan regissörerna Anthony och Joe Russo och Marvel Creative Committee om huruvida Iron Man och Captain America borde slåss i filmens klimax . Kommittén ville att Avengers skulle lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan och slåss mot 5 supersoldater vid basen där Iron Mans kamp mot Captain America och Winter Soldier äger rum.Inbördeskriget startade ett inbördeskrig på Marvel sa medregissören Joe Russo. Den interna konflikten på Marvel nådde en sådan punkt att Feige fick till slut stå på Russo Brothers sida , som ville att Iron Man och Captain America skulle slåss vid filmens klimax. Tvisten ledde till Disney-chefen Alan Horn, som stödde regissörernas idé och senare genomförde en omstrukturering där Feige skulle bara svara Horn själv . Detta slutade med upplösningen av Marvel Creative Committee 2015.jag saknar dig brev till pojkvän

Kevin är en av de mest begåvade filmcheferna i branschen, men min känsla var att den ansträngda relationen med New York hotade hans fortsatta framgång. skrev tidigare Disney-vd:n Bob Iger i sin bok The Ride of a Lifetime.