Den lila färgen på GameCube var föremål för många diskussioner på Nintendo under dess skapelse: den var väldigt … feminin

20-årsjubileet för Nintendo GameCube i USA har just firats, och det är konstigt att tänka på att konsolens karakteristiska lila färg var föremål för många diskussioner inom företaget under dess skapelseprocess .I uttalanden till VGC , sa Nintendos tidigare vice vd för marknadsföring och företagsaffärer, Perrin Kaplan Nintendo of America var mycket bekymrad över att ta med lila till butiker .

långa godmorgon stycken för henne

Faktum är att vi föreslog att lila inte var det bästa stället att börja och [Japón] sa, 'nej, låt oss använda det' Kaplan kommenterar. Så vi insisterade på svart och silver, för jag tror att i USA hade ingen någonsin gjort lila .Kaplan tillade att de var oroliga över att få dålig publicitet för sitt val av lila.Det är inte så att du inte kunde få en hårdvara av en annan färg, är att det var en väldigt ... 'kvinnlig' färg. Jag tycker inte att han såg maskulin ut. Jag minns att vi var väldigt nervösa på E3 ifall vi skulle få dålig press enbart baserat på färg .Vid den tiden var avlidne Hiroshi Yamauchi president för Nintendo, och Kaplan sa att han hade en helt annan ledarstil än sin efterträdare, Satoru Iwata. Kaplan kommenterar: Med Yamauchi visste vi att han var chefen , och Det verkar som att åsikten från Nintendo of America inte togs i beaktande .

citat för att få henne att säga aww

I Nordamerika hamnade GameCube i varianter av svart och silver, förutom lila, precis som Kaplan säger att Nintendo of America tryckte på. I andra regioner fanns även vita och orangea versioner.

Nintendo GameCube slutade med att sälja 22 miljoner enheter under sin livstid , jämfört med Xbox-försäljningen (24 miljoner) och den överväldigande framgången för PS2, som översteg 155 miljoner sålda enheter i den generationen. Trots det minns Nintendo-fans med glädje konsolen för spel som Super Smash Bros. Melee, The Legend of Zelda: The Wind Waker eller Metroid Prime, bland andra.