Exempel på tal till brudgummens mor

Om du läser den här artikeln måste du vara en mamma vars son gifter sig snart. Det här är en spännande tid för dig som mamma och du kan ha till uppgift att hålla ett tal på din sons bröllopsdag.

Din son, som en gång var din lilla pojke, har nu vuxit upp och gifter sig. Ett bröllop är inte bara en känslomässig tid för paret, det är också en intensiv tid för familjen, särskilt föräldrarna till bruden och brudgummen. Om du vill låta din son och hans brud veta hur lyckliga du är för dem, kan du skriva ett tal som kommer att hållas vid bröllopet.Som brudgumens moder finns det olika meddelanden och teman som du kan beröra i ditt tal. Du kan prata om hur tacksam du är för att ha en så underbar son och en fantastisk svärson. Du kan också prata om hur din son var som pojke.Du kan också prata om kärlek. Du kommer att ha kunskapen att prata om den kärlek som en mamma har till sin son. Du kan till och med prata om den kärlek du har till din man. Och för att binda upp temat kan du prata om kärleken som bruden och brudgummen har för varandra.Eftersom det är en mycket speciell dag, vill du arbeta hårt med detta tal. När du arbetar med detta tal vill du tänka på goda minnen från din son. Detta hjälper dig att ge dig rätt typ av positiv inspiration. Du vill också försöka fokusera på din sons goda egenskaper såväl som hans brud.

Du kan också försöka prata om första gången du träffade bruden och hur hon och brudgummen är som par. Hur kompletterar bruden och brudgummen varandra? Hur har brudgummen förändrats sedan han träffade bruden? Vilka är dina förhoppningar och önskningar för det nygifta paret?

Det här är bara några få ämnen och frågor som kan hjälpa dig att skriva ett tal som är riktigt personligt. Även om det finns talexempel nedan för dig att använda, vill du också undvika att låta generiskt. Det bör vara tydligt att detta tal skrevs för din son och hans brud och de kommer att uppskatta de personliga uppgifterna som du tar med i ditt tal.

Nedan följer flera exempel på tal för en brudgummor. Dessa talexempel kan användas som inspiration för det tal som du kommer att hålla vid din sons bröllop.

Exempel på tal till brudgummens mor

1. [Brudgum,] min son, jag älskar dig så mycket. På din bröllopsdag är jag övervunnen med så många glada känslor: kärlek, tacksamhet, spänning och glädje. Du kunde inte ha hittat en bättre brud att tillbringa resten av dina dagar med. [Brud,] tack för att du gjorde min son så lycklig. Jag är mer tacksam än vad ord kan säga.

2. Jag kanske är lite mer partisk, men jag är säker på att jag inte är ensam när jag säger att [brudgummen] är en person som är snäll och generös. Han har ett hjärta av guld.

Som [brudgummens] mamma kan det vara mycket frestande att ta hela äran för den underbara person som han har vuxit upp till. Medan hans far och jag gjorde vårt bästa för att vara stora föräldrar och uppfostra honom med goda värderingar i ett kärleksfullt hem, är vi i slutet av dagen inte ansvariga för den person han är idag.

Den enkla sanningen i saken är att [brudgummen] är huvudpersonen som är ansvarig för vem han är nu. Och den här personen som sitter framför oss alla idag är en person med exceptionell karaktär. Han är en vacker individ, inifrån och ut och jag är så välsignad att vara hans mamma. Jag kunde inte ha bett om att han skulle bli bättre än han är.

Tro mig, jag säger inte bara det här för att han är min son. Han är någon som jag vet gör världen till en bättre och lyckligare plats. Men [brud,] hon gör honom ännu bättre än han var tidigare eftersom hon bara tar fram de allra bästa egenskaperna i honom.

Just när jag trodde att min son inte kunde vara lyckligare kom [bruden] och förändrade sin värld till det bättre. Och under deras förhållande fick hon honom att vilja vara den bästa personen han kunde vara. Och jag tackar henne verkligen för det.

3. Det finns bara inte tillräckligt många ord för att beskriva känslan av fred som en mamma känner i sitt hjärta när hon vet att hennes barn tas om hand. Medan jag vet att min son kan ta hand om sig själv och överleva ensam i världen vet jag också hur trevligt det är att ha någon att ta hand om dig och tillbringa resten av ditt liv med dig. Om du har turen att få den chansen kan du aldrig ta det för givet.

sista arbetsdagen meme rolig

Jag vet att oavsett vad som händer kommer [brud] och [brudgum] att ta hand om varandra och ta hand om varandra med tålamod, kärlek och förståelse.

Jag vet att min son är i goda händer och att han har hittat den perfekta kvinnan som hans fru. Jag vet att de kommer att vara fantastiska tillsammans och att de kommer att fortsätta att göra varandra lyckliga.

[Brud] och [brudgum] Jag önskar er inget annat än lycka, framgång och en oändlig kärlek som kommer att brinna ljusare och starkare mellan er till när era dagar går. Jag älskar er båda väldigt mycket. Ta alltid hand om varandra.

4. [Brudgum,] Jag har känt dig länge och jag tycker att jag känner dig väl. Och från det ögonblick jag träffade [bruden] var det kristallklart att hon var den för dig. Om jag inte hade introducerats för henne ännu och ombads att plocka ut henne från en massa människor, skulle jag ha kunnat upptäcka henne direkt. Och jag skulle ha vetat att hon var din själsfrände.

Du och [bruden] var tänkta att vara tillsammans. Din bröllopsdag är bara en påminnelse om det, ett löfte som ni har gett varandra att hålla ihop och stanna sida vid sida. Grattis till er två, från din stolta mamma.

5. Medan det var ganska länge sedan kan jag fortfarande komma ihåg min helt egna bröllopsdag ganska tydligt. Trots att bröllopsdagen handlade om min man och jag fick jag inte träffa honom hela dagen förrän själva bröllopsceremonin. Det är trots allt traditionen.

När jag förberedde mig för bröllopet var jag omgiven av massor av kärleksfulla människor inklusive mina brudtärnor, min svärmor och min egen kärleksfulla mamma som var en enorm stödkälla för mig när jag planerade mitt bröllop.

På dagen för mitt bröllop visste jag att min mamma var upphetsad för mig, men jag visste också att det fanns något bittert om att se din bebis gifta sig. Idag har jag verkligen en uppfattning om hur min mamma kände. Jag kan knappast tro att min pojke nu är mannen som sitter där. Hur tiden flyger.

[Brudgum,] Jag är mycket stolt över dig för allt du är och allt du har åstadkommit. Oavsett vad du gör gör du oss så stolta och glada och jag vet att jag inte är ensam när jag säger att du och [bruden] är rätt för varandra. Jag vet bara att ni kommer att ge varandra kärlek, glädje och fred under många år framöver.

6. [Brudgum,] du har alltid varit en pojke som jag kunde vara stolt över. Och nu när du är en man kan jag inte vara stoltare över vem du har blivit. Som din mamma är jag så väldigt glad och stolt över dig eftersom du kunde hitta [brud] en kärleksfull, vacker kvinna som kommer att älska dig resten av ditt liv. Jag vet att du kommer att behandla henne med respekt och duscha henne med kärlek.

7. Första gången jag lade ögonen på [brudgummen,] blev jag omedelbart kär. Han var min lilla bebis som växte till ett vacklande barn och sedan ett nyfiken barn. Sedan kom pre-teen och teen år och nästa sak jag visste, min lilla baby var en man.

[Brudgum,] Jag är så stolt över personen du har blivit. Du har alltid gjort din familj stolt över allt du gör och på din speciella bröllopsdag idag, vi kunde inte vara lyckligare för dig.

8. Som mamma finns det så många stunder i ditt barns liv som är kvar hos dig. Det är det ögonblick de föds, när du först håller dem i dina armar. Det är ett ögonblick du aldrig glömmer.

Under åren har jag så många goda minnen från min son. Det var hans allra första ord, hans första steg och hans första skoldag. På examensdagen hade jag så många känslor. Föreställ dig hur jag mår idag, på hans bröllopsdag, för en vacker och härlig kvinna.

[Brudgum,] varje gång jag tror att jag inte kunde vara lyckligare för dig, händer något nytt för att påminna mig hur välsignad jag är att vara din mamma. Tack för att du var en så underbar son. Jag vet att du kommer att bli en stor man och att [bruden] kommer att vara en stor fru för dig.

9. Kärlek är verkligen den största gåvan av kärlek. När du har det ska du aldrig värdesätta det och aldrig släppa det. Det är det råd jag har till dig på din bröllopsdag. Du kommer att ha hårda dagar och du kommer också att ha fantastiska dagar, kom bara ihåg att älska varandra oavsett vad. Jag älskar er båda och önskar det bästa för er två.

10. Att se alla de härliga människorna här påminner mig lite om min egen bröllopsdag. Spänningen, den intensiva planeringen och nerverna som går runt. Många kan hänvisa till sin bröllopsdag som den lyckligaste dagen i sitt liv, men jag tycker inte att det är sant för mig.

Medan min bröllopsdag var en fantastisk, oförglömlig dag full av kärlek, var den speciella dagen för mig bara början på ett underbart liv med min själsfrände. Jag hoppas att din bröllopsdag bara är katalysatorn för resten av ditt vackra liv tillsammans, som det var för mitt vackra liv med min man och familj.

11. Till min underbara son [brudgummen] och hans underbara fru [brud], kan du fortsätta växa tillsammans i kärlek. Min önskan till dig är att idag bara är början på dina lyckliga dagar tillsammans. Må du lära dig att vårda mer och mer genom åren och må din kärlek till varandra bli starkare för varje dag som går.

12. Ibland i livet kan det vara svårt att komma ihåg alla välsignelser vi har. Men jag är verkligen välsignad på så många sätt. Jag är välsignad att ha en kärleksfull man och en underbar familj. Min son [brudgummen] har välsignat vår familj med så många glada minnen och vi är evigt stolta över honom. Och nu är [brudgummen] välsignad att ha [bruden] som sin fru.

Jag måste säga att vår familj också är lika välsignad att kunna välkomna [bruden] till vår familj. Hur blev vi så lyckliga med en så fantastisk och godhjärtad kvinna? Jag hoppas att vi kan få dig att känna dig välkommen och älskad som om du vore vårt eget kött och blod. [Brud,] vet att du är som en dotter för mig nu. Jag vet att Gud kommer att välsigna er båda i ert äktenskap och under era många år tillsammans som man och hustru.

13. När min son [brudgummen] föddes var jag mycket glad att ha en son. Han var perfekt på alla sätt och jag kunde inte ha velat mer. Vår son gav oss några av de lyckligaste tiderna i våra liv och vi gjorde vårt bästa för att göra honom lycklig också.

Medan Gud inte gav oss en dotter först måste jag säga att jag är helt okej med det. Men nu när [bruden] är en del av vår familj, känns det verkligen som om Gud gav oss en dotter trots allt. Redan innan de gifte sig var [bruden] en del av familjen. Men efter idag är det officiellt. [Brud,] välkommen till vår familj. Vi välkomnar dig med öppna, kärleksfulla armar.

14. Hej alla, jag är [brudgummens] mamma. Som många av er vet kan vår familj vara lite galen. Vi kan vara högljudda och kanske till och med skrämmande för utomstående som inte känner oss. Men vi är också mycket lojala. Vi skulle göra vad som helst för varandra och vi älskar varandra varmt.

När [bruden] först introducerades för familjen hoppades jag att hon inte skulle bli rädd. Du kunde direkt berätta att hon var en underbar person och du kunde se hur mycket hon brydde sig om [brudgummen] och hur djup hennes kärlek till honom var.

Nu vet jag att jag ibland kan komma för starkt. Men [bruden] höll sig själv och fann snabbt sin plats i denna familj. Och nu när hon och [brudgummen] är gift skapar de sin egen familj tillsammans.

Medan en mammas kärlek är som ingenting annat vet jag med egna ögon att det finns något riktigt speciellt med den kärlek som man och hustru har till varandra. Den typen av kärlek är stark och till skillnad från allt annat. Det är en skatt som du alltid måste vårda.

[Brud,] tack för att du var en del av familjen och för att du gjorde [brudgummen] så lycklig. Låt oss alla skåla för de lyckliga nygifta.

15. Även om [brudgummen] är vuxen nu, är han på många sätt fortfarande väldigt lik den lilla bebisen och den lilla pojken jag kände. Och ändå förändrades en dag något om honom. Han verkade lyckligare, ljusögd och mer optimistisk. Något med honom var annorlunda. Och sedan en dag träffade vi [bruden] och allt var vettigt. Vår son var kär. Vi var så glada för honom och vi var glada att lära känna [bruden.]

Det dröjde inte länge innan det blev klart för oss alla att de två skulle spendera resten av sina liv tillsammans. Redan före förlovningen kunde du lätt säga att dessa två vackra människor var avsedda att vara man och hustru.

[Brudgum,] Jag är överlycklig över att du har förändrats, att du är lyckligare nu än någonsin tidigare. Måste idag bara vara början på dina lyckliga dagar. Och [brud,] tack för att du lägger ett så stort leende på min sons ansikte.

Du kan också njuta av vår Brides talexempel.

16. En mors kärlek till sitt barn är unik. Det är speciellt. Redan innan min son föddes visste jag att jag alltid ville ha det bästa för honom. Jag ville att [brudgummen] skulle ha allt i det här livet. Jag ville att han alltid skulle vara omgiven av dem som älskar honom. Och en dag hoppades jag att han skulle hitta någon att älska som skulle älska honom lika mycket.

Jag hoppades att han skulle vara lika lycklig som jag kunde hitta min själsfrände, att denna speciella person skulle flytta solen och månen åt honom och att han skulle göra detsamma. Jag ville att han skulle veta vilken typ av kärlek som finns mellan två personer som är avsedda att tillbringa en evighet sida vid sida.

Och det är därför jag är så glad att han träffade [bruden.] Inte bara är hon vacker och charmig, hon tar fram det bästa i honom. Och hon gör honom lycklig. Och jag tror att han gör henne lycklig också. Må de alltid vara villiga att flytta solen och månen åt varandra och att deras äktenskap är välsignat och lyckligt.

17. [Brudgum,] om jag inte har berättat för dig så berättar jag det för dig nu. Du är den snällaste personen jag känner. Du har tillräckligt med kärlek i ditt hjärta för hela din familj och vänner, och [bruden] som nu är din fru.

Även när du var barn visste jag att du skulle bli en fantastisk person. Medan jag visste att ditt liv inte alltid skulle vara lätt, visste jag att jag i slutändan inte skulle behöva oroa dig.

Jag vet hur du är som person och vill fortfarande påminna dig om vad ett äktenskap handlar om.

18. Som [brudgummens] mor kan jag inte riktigt säga hur glad jag är att se honom gift med en sådan underbar person. Detta har varit ett vackert bröllop och även om jag är säker på att vi alla njuter av festligheterna och firandet av [brudgummen] och [brudens] kärlek, kan jag inte låta bli att tänka på deras framtid med spänning och hopp.

Att vara gift är att vara välsignad med en bästa vän som vill vakna bredvid dig varje dag. Någon som kommer att hålla fast vid dig genom bra och dåliga tider, som får dig att skratta när du gråter och skratta tillsammans med dig när du övervinns av glädje. Jag kan utan tvekan säga att [brud] och [brudgum] har hittat det i varandra.

Som mamma är här min önskan till de lyckliga nygifta. Jag hoppas att ni kommer ihåg att vara tålmodiga och snälla mot varandra, även på de tuffa dagarna. Jag hoppas att ni år och årtionden kommer att bli gamla och gråa och fortfarande kär i varandra om inte ännu djupare förälskade än ni var på er bröllopsdag.

Jag hoppas att ni genom åren kommer att fortsätta lära er mer nya saker om varandra som att avslöja en bit begravd skatt. Båda har en hel livstid framför dig och jag vet att ni kommer att göra en miljon underbara minnen tillsammans.

8813aktier