Närmare 10 % av coronaviruspatienterna i Islamabad, Rawalpindi är barn: rapport

En lärare kontrollerar temperaturen på ett barn som kommer till skolan. Foto: Arkiv

  • DHO Islamabad säger att minst 7 052 ​​barnpatienter, från nyfödda till 10 års ålder, har diagnostiserats med covid-19.
  • Hälsodepartementets tjänsteman i Rawalpindi säger att nästan 2 000 barn har diagnostiserats med coronavirus.
  • Tjänstemän säger att dödsfall bland barn inte kan hänföras till coronavirus eftersom de hade samsjukligheter.

RAWALPINDI: Närmare 10 % av koronaviruspatienterna som rapporterats i Islamabad Capital Territory och Rawalpindi-distriktet är barn under 10 år, bekräftade hälsoavdelningens tjänstemän till Nyheterna .

varför hon slutade med dig

Islamabads distriktshälsoansvarige (DHO) Dr Zaeem Zia berättade för publikationen att minst 7 052 ​​barnpatienter, från nyfödda till 10 års ålder, har diagnostiserats med covid-19. Men DHO tillade att de flesta av barnen har återhämtat sig från sjukdomen.Fenomenet är inte nytt och det har inte heller skett någon betydande ökning av antalet barnfall under den senaste tiden, förklarade Dr Zia. Han tillade att de 10 procenten inkluderade barn som har diagnostiserats med viruset sedan pandemin började.Läs mer: Coronaviruset sprider sig snabbt bland barn i PunjabÅ andra sidan, data som samlats in av Nyheterna visade att cirka 10,4 % av de totala covid-19-patienterna hittills rapporterats från IKT är barn. Medan 68,2% av patienterna från den federala huvudstaden är mellan 21 och 60 år.

En könsfördelning visade att i Islamabad var 59,10 % av patienterna män medan 40,90 % var kvinnor.

Data avslöjar också att andelen barnfall från den federala huvudstaden registrerades som 10,1 % för två veckor sedan. Det indikerar också en ökning av antalet barnfall under de senaste två veckorna, en ökning med fyra barnpatienter per 1 000 patienter.

Jag vill bara vara ditt allt citat

Samtidigt berättade en tjänsteman i distriktshälsoavdelningen i Rawalpindi Nyheterna att nästan 2 000 barnpatienter hittills har rapporterats från distriktet vilket gör det till 10 % av det totala antalet.

Läs mer: Ökande antal spädbarn, tonåringar som drabbats av coronavirus sett i Punjab

en dikt för att berätta för honom hur du mår

En könsfördelning av Rawalpindi-distriktet visade att av totalt 65 % av covid-19-patienterna var män och 35 % var kvinnor.

Intressant nog, när det gäller dödsfall har endast ett fåtal rapporterats bland barnpatienter som lider av covid-19. Tjänstemannen tillade att dödsfallen inte kunde hänföras till coronavirus eftersom barnen hade samsjukligheter.