Pakistan bestämmer sig för att köpa LNG-last till den högsta hastigheten någonsin: källor


En Reuters filbild av LNG-last.

  • PLL beslutar att skaffa LNG-last till det högsta priset någonsin på 30,6 USD per mmbtu.
  • PLL hade fått fem bud med högre priser från 29,8966 USD till 31,0566 USD per mmbtu från internationella LNG-handelsföretag.
  • Ansträngningar pågår för att övertyga LNG-företag som backade från avtal med PLL att se över beslutet, säger källor.

ISLAMABAD: I ett försök att avvärja den hotande gaskrisen i landet har Pakistan LNG Limited (PLL) beslutat att skaffa en LNG-last till det högsta priset någonsin på 30,6 dollar per miljon brittiska termiska enheter (mmbtu), framkom det i söndags.

Källor som är medvetna om ärendet sa att det statligt ägda företaget PLL hade utfärdat ett nödupphandling den 2 november för att söka anbud på spotlaster efter att två LNG-handelsföretag, ENI och GUNVOR, backat från att tillhandahålla två LNG-tidslaster pga. levereras 19-20 november och 26-27 november.PLL fick fem bud med högre priser från ,8966 till ,0566 per mmbtu från internationella LNG-handelsföretag för två spot-LNG-laster som ska levereras under de sista 11 dagarna av innevarande månad, tillade källorna.Relaterade saker

PLL har beslutat att köpa en LNG-last för ,6 mmbtu, medan ansträngningar pågår för att köpa ytterligare en LNG-last för att möta gasefterfrågan i landet.Samtidigt pågår ansträngningar också för att övertyga LNG-företagen som har backat ur de avtal som tecknats med PLL att se över sitt beslut inför skyhöga gaspriser på den internationella marknaden, tillade källorna.

andra sätt att säga tänka på dig

Pakistan får dyra bud på LNG-nödlaster

En dag tidigare hade Pakistan LNG Limited (PLL) fått fem dyra bud på LNG-nödlaster för att avvärja den hotande gaskrisen i landet.

Enligt detaljerna hade PLL fått bud med högre priser från 29,8966 USD till 31,0566 USD per mmbtu från internationella LNG-handelsföretag för två spot-LNG-laster.

Landet hade fått det lägsta budet för 19-20 november från Vitol Bahrain till 29,8966 USD per mmbtu och för 26-27 november från Qatar Petroleum Trading till 30,6500 USD per mmbtu.

PLL-styrelsen hade hållit ett möte, som varade i timmar, för att besluta om man skulle köpa LNG-lasterna till de lägsta buden, som faktiskt ligger på en högre bana prismässigt. PLL:s högsta ledning, under ledning av Petroleum Division, var fåordig och inte redo att dela beslutet.

PPP kräver rättslig utredning om LNG-bedrägeri

Tidigare idag rapporterades det att PPP:s seniorledare Mian Raza Rabbani krävde en rättslig utredning av den senaste LNG-bluffen, och sa att Pakistan går mot en gaskris på grund av regeringens inkompetens och otransparenta politik.

Det kommer att bli brist och tariffhöjningar på vintern på grund av de nya LNG-buden som sträcker sig från ,89 till ,05 per MMBTU, sa han.

Grattis till bästa vän på födelsedagen

Rabbani förkastade ökningen av priserna på petroleum, socker och energitaxan och sa att IMF helt har tagit över Pakistan. Elpriserna ökade med 1,68 Rs.1,68 för hushållskonsumenter och Rs1,39 för kommersiella och industriella konsumenter, sade han och tillade att regeringen, i mörkret på torsdagskvällen, höjde bensinpriset med Rs8,03 per liter och priset på diesel med 8,14 Rs per liter.

För två veckor sedan höjdes bensinpriset med 10,49 Rs per liter, sa han.

IMF-likvidatorerna intar beslutsfattande positioner och driver landet mot en ekonomisk kollaps, sade han. Detta kan få katastrofala konsekvenser för federationen, sade han och tillade att regeringens misslyckande att vidta åtgärder mot sockermaffian trots kommissionens rapport har resulterat i att sockerbruk återigen tjänar höga vinster genom att sälja socker för 140 Rs per kg.