Pakistan fördömer Indiens 'obevekliga mordförsök' i IOJK: MOFA

Säkerhetsvakter står utanför utrikesministeriet i Islamabad. — AFP

  • MOFA säger att Pakistan starkt fördömer Indiens obönhörliga mordförsök i IOJK.
  • Fördömer det 'kallblodiga' dödandet av Kashmir-medborgaren Shahid Ahmad av de indiska styrkorna.
  • uppmanar Indien att stoppa kränkningar av mänskliga rättigheter och skapa en miljö för en hållbar lösning på Kashmir-frågan.

ISLAMABAD: Utrikesministeriet har fördömt dödandet av en Kashmiri-medborgare av de indiska styrkorna i de indiska ockuperade Jammu och Kashmir (IOJK) på söndagen och kallar det Indiens obönhörliga mordförsök i det omtvistade Kashmir.

Pakistan fördömer starkt Indiens obönhörliga mordförsök i IOJK, lyder ett uttalande från utrikesministeriet i söndags.god morgon till min livs dikt

Uttalandet sade att Shahid Ahmad kallblodigt dödades av de indiska styrkorna när han korsade en barrikad i Zainapora-området i Shopian i IJOK i en annan brutal episod av våld.Samtidigt som MOFA hänvisade till bilden av den oskyldiga martyren Kashmiri som återspeglade indisk barbari, sa MOFA att det internationella samfundets samvete i Kashmirfrågan måste skakas av den.Tyvärr tvingas Kashmiris att leva i en miljö av evig rädsla och hot under indisk ockupation och tyranni, medan New Delhi fortsätter att smutskasta sin påhittade propaganda om 'normalitet' i världens mest militariserade zon, läs uttalandet.

MOFA fördömde de utomrättsliga morden på Kashmiris och sa att det är det enda som har gjorts normalt under BJP-RSS-regeln.

flickvän citerar att hon är vacker

Ministeriet uppmanade Indien att förstå att den bogey av terrorism som det har skapat för att rättfärdiga grymheterna i IOJK har slagits fast. Den sade att kashmirerna har trotsat år av indisk aggression och systematiska kränkningar av de mänskliga rättigheterna, och står fast på sin legitima kamp för självständighet från indiskt tyranni.

Trots år av indisk aggression och systematiska kränkningar av de mänskliga rättigheterna förblir Kashmir-folket beslutsamt i sin legitima kamp för självbestämmande.

Det uppmanade Indien att stoppa kränkningarna av de mänskliga rättigheterna istället för att fortsätta med sin avledningstaktik och skapa en miljö för en hållbar lösning på konflikten mellan Jammu och Kashmir, i enlighet med relevanta resolutioner och önskemål från det kashmiriska folket i FN:s säkerhetsråd. .