Ska jag sms till honom?Dessa dagar är sms en stor del av vår kultur. Detta inkluderar sms-killar. Du befinner dig troligen i en situation där det finns en kille och du undrar om du ska sms till honom.

Kanske är han en vän, kanske är han en betydande annan, eller kanske är han någon som du just träffat. Men du undrar om du ska skicka en text på hans sätt eller om du ska svara på en av hans texter som han har skickat till dig.Läs de situationer som listas och beskrivs nedan för att se om någon av dem är relaterade till dig och vad du har att göra med. Dessa scenarier kanske kan hjälpa dig att räkna ut om du ska sms den här killen eller om du ska avstå från att göra det.Ska du sms till honom?

Är du nykter?

Du hade några drinkar och nu känner du dig djärv och mycket medveten om dina känslor. Eller åtminstone tror du att du är det. Allt du vet är att du nu verkligen tänker på den här killen.söta sätt att be en tjej att vara din flickvän

Ibland när någon är påverkad av alkohol kan de vara i ett tillstånd där de känner för att skicka sms till den där killen. Men om den personen var helt nykter skulle de aldrig drömma om att skicka sms till honom.

Om du faktiskt har druckit och funderar på att skicka sms till honom, bör du tänka igen. Vill du verkligen nå ut till honom när du inte har ett klart huvud?

Du kan sluta säga något pinsamt som du kan ångra när alkoholen har lämnat systemet. Det bästa du kan göra är att vänta tills du har ett tydligare huvud.

Visst, kanske har alkoholen fått dig att inse hur du känner för den här killen eller det har inspirerat dig att säga något djärvt till honom. Men håll dessa tankar tills ditt huvud är tydligare. Om du fortfarande känner dig tvungen att sms till honom med dessa tankar senare, så fortsätt.

Har du någonsin pratat med honom förut?

Om svaret på den här frågan är nej, ska du inte skicka sms till honom. Även om du fick hans nummer från en gemensam vän eller bekant, är det lite konstigt att skriva till personer som du inte har haft tidigare interaktioner med.

Tänk på hur du skulle känna det om en kille som du aldrig har pratat med tidigare skulle skicka dig en text från det blå. Chansen är stor att du inte skulle uppskatta gesten. Om du verkligen vill lära känna den här killen, försök att prata med honom personligen först.

Kom ihåg att första intryck verkligen räknas, så tänk på hur du närmar dig honom.

Smsade han dig först?

Om han skickade sms till dig först har du verkligen ursäkten att svara som din anledning att skicka sms till honom. Detta ger dig verkligen chansen att sms till honom utan att behöva göra det första steget.

Det finns bara några få anledningar till att du inte skulle skicka sms till honom. Om du inte är intresserad ska du inte känna dig skyldig att skicka sms till honom.

Du kan också tveka att skicka sms till honom om du känner att han är fel kille för dig. Kanske är han till och med i ett förhållande men skickar sms till dig ändå.

Oavsett vad som håller dig tillbaka, om något känns fel måste du gå med tarmen. Sms inte den här killen om din tarm säger att det är en dålig idé.

Om han försöker vara ihärdig med dig och inte kommer att få en ledtråd, kan du kanske bara skriva till honom och säga att du inte är intresserad.

Beräknar han sig?

När han pratar med honom, återger han sig och gör en ansträngning i konversationen? Detta betyder inte nödvändigtvis bara att han svarar på dina frågor för det skulle innebära att han gör det minsta när det gäller att kommunicera med dig.

Om du försöker prata med honom, gör den här killen samma ansträngning gentemot dig? Frågar han dig ibland om hur din dag går och verkar han bry sig om vad som händer i ditt liv? Det är vad ömsesidighet handlar om.

Om den här killen bara artigt svarar på dina frågor och säger 'hej' tillbaka, är det inte en riktig vänskap eller relation. Kanske är han bara för blyg, men det verkar som om han inte gör något för att kommunicera med dig.

Eller kanske gör han inte ens det och han ignorerar de flesta av dina försök att prata med honom. Om han beter sig på det här sättet är han inte alls återvändande.

I båda fallen kan du slösa bort din tid på att skicka SMS till honom om du redan har försökt prata med honom tidigare. Om han vet att du vill lära känna honom, bör han anstränga sig om han verkligen är intresserad av dig också.

När han inte anstränger sig för att kommunicera med dig, särskilt efter att du har försökt honom, är det dags att ge upp och gå vidare.

För en kille som gör ansträngningar för att lära känna dig och att låta dig veta att han är intresserad av dig och ditt liv, är det mycket meningsfullt att skicka sms till honom. Smsar honom kommer att hålla bollen rullande mellan dig och honom och ditt förhållande kan utvecklas mer oavsett om det är en vänskap eller något mer.

Har du redan skickat sms till honom idag?

Du vill skicka sms till honom, men det finns en fråga som du bör svara på först. Har du redan skickat sms till honom idag?

Om svaret på den här frågan är ja, vill du ta en minut att tänka om du behöver sms till honom igen. Detta beror på vad din interaktion med honom har varit idag.

Svarade han på dina tidigare texter? Om svaret är ja, kan du kanske sms till honom lite mer. Detta gäller särskilt om han har ansträngt sig för att hålla konversationen igång.

Å andra sidan, om hans svar på dina tidigare texter var korta, svar på ett ord med inget annat tillagt, då är han antingen upptagen eller är bara inte intresserad av att prata med dig just nu.

Och om han inte har svarat på dina texter idag, ska du ge honom utrymme och ge honom en chans att svara på dig senare, oavsett om det tar några timmar eller några dagar.

Oavsett vad du gör, visa att du bryr dig, men gå inte desperat efter honom heller. Om du redan skickat sms till honom idag, vet han redan att du tänker på honom.

Nu är det upp till honom att svara. Fortsätt inte att hämta meddelandena som du skickar honom i hopp om att han kommer att svara dig om du skickar ett meddelande till honom med några minuters mellanrum. Den typen av beteende är överväldigande och du verkar vara alltför behövande.

Är du för närvarande i ett förhållande?

Du vill skicka sms till din kille. Av någon anledning tänker du på honom och vill nå ut till honom. Har du redan ett förhållande med honom?

Om svaret på den frågan är ja, måste du fråga dig själv varför du inte är säker på om du ska sms till honom. Är han upprörd över dig eller har han inte skickat tillbaka sms till dig nyligen? Eller kanske är det bara ett nytt förhållande och du vet inte hur du ska agera med honom ännu.

I en sådan situation kan du kanske undra hur du ens kan kommunicera ordentligt med din betydande annan. Om du redan har skickat sms till honom är det upp till honom att komma tillbaka till dig.

Oavsett om han är upptagen eller upprörd, kommer han att sms till dig på sin egen tid när han är redo att göra det. Allt du kan göra är att försöka tro att han kommer tillbaka till dig. Och om han inte svarar på dig efter timmar eller till och med dagar, har du större problem i ditt förhållande att packa upp.

Om du inte är i ett förhållande kan det vara mycket svårare att veta om du ska sms till honom. Du kanske inte vet om du överskrider gränserna genom att skicka SMS till honom och du kanske inte vet hur han kommer att svara på dig.

Är den här killen en bekant eller en vän till dig? Om han bara är en bekant kan det tyckas att det är helt blått för dig att skicka SMS till honom. Men om han är en vän, kan en text från dig förväntas mer.

Är du nyligen i ett förhållande?

När du är i ett nytt förhållande med en person är det svårt att veta hur man ska agera med dem. Du har en uppfattning om vad en relation ska vara och en uppfattning om vad den här personen kanske vill ha eller behöver från dig.

Du kan bli överväldigad av svimlande känslor som gör att du alltid vill sms till honom. Kanske vill du bara vara med honom hela tiden, och när du inte kan vara ständigt med honom är det ofta det näst bästa för dig att sms till honom.

Detta kan hända tidigt i förhållandet där du känner att du är på smekmånad. Var bara försiktig så att du inte skickar överdrivna, långa texter till honom som blir alltför behövande eller desperata. Även om du är i ett förhållande är det fortfarande nytt och människor behöver sitt utrymme.

När förhållandet fortfarande är nytt, försök att ta saker långsamt, åtminstone först. Detta kan ge er två chansen att lära er vilken typ av dynamik ni har i ert förhållande.

Påminde dig något intressant eller roligt om honom?

Vill du skicka sms till honom för att du bara måste berätta för honom om något som påminde dig om honom? Du kanske ser något som får dig att tänka på din speciella kille. Och kanske kan du inte vänta med att berätta för honom om det.

I denna typ av situation verkar sms till honom helt oskyldig. Se bara till att det inte finns tio saker om dagen som påminner dig om honom. Att göra det kan lätt bli överväldigande för honom istället för kul.

Hade du precis ett första datum?

Så du hade precis ett första möte med honom. Många kommer att rekommendera dig att vänta lite med att sms till honom efter ditt datum. Vissa människor kommer till och med att berätta att du väntar på att han skickar sms till dig först.

I dessa moderna tider behöver du inte vänta på att han ska sms först om det inte är vad du vill. Du ska inte känna dig konstig när du når ut till honom först efter ditt datum. På samma gång, försök inte att synas för ivrig i din text för honom.

I stället för att skicka sms till honom omedelbart efter datumet kan du sms till honom några timmar efter datumet eller till och med nästa dag. Du kan hålla ditt sms enkelt till honom genom att säga att du tyckte om dagen eller så kan du till och med hänvisa till en tidigare konversation som du hade under ditt datum.

Vad du än gör eller säger till honom, försök att komma ihåg att hålla texten snygg och enkel. Försök också att undvika att bombardera honom med massor av meddelanden. Kom ihåg att ni inte är seriösa ännu och bara har varit på ett datum.

Är han ex?

Om den här killen är en före detta din, är det vettigt att du inte är säker på om du alls ska sms till honom eller inte. Svaret på din fråga beror på hur saker slutade tidigare med er två. Har ni varit i kontakt med varandra sedan dess?

Först och främst slutade sakerna på bra villkor eller slutade de dåligt med den här killen? Om förhållandet slutade dåligt bör du undersöka varför du ens vill prata med honom.

Är anledningen till att du vill sms till honom för att du vill försöka vinna tillbaka honom? Om du vill ha honom tillbaka kan du låta honom veta, men förvänta dig inte att han nödvändigtvis säger att han också vill ha dig tillbaka. Om han är över dig måste du respektera hans känslor och gå vidare.

Vad händer om du vill sms till ditt ex bara för att få honom att må dåligt? Om saker slutade dåligt med honom, kanske du fortfarande har några riktigt dåliga känslor om förhållandet och hur det slutade.

Sms till ditt ex bara av den anledningen kan vara meningslöst. Varför ta upp dåliga känslor igen med ditt ex och riskera att bli upprörd igen? Istället för att väcka saker med honom, försök luta dig till positiva människor i ditt liv som familj och vänner för det stöd du behöver för att komma över denna upplösning.

Vill du skicka sms till ditt ex för att du känner att du behöver stängas? Har du några frågor att ställa honom om förhållandet eller har du försökt ta reda på hur saker gick fel? Om så är fallet kan du gärna sms till honom för att fråga om det.

Förbered dig bara på möjligheten att han kan ha några hårda sanningar åt dig om han svarar på dessa frågor åt dig. Eller så kan han ignorera dig eller så kan han säga att han inte vill prata om det.

Vad han än säger, kom bara ihåg att respektera hans känslor och hans syn på hur saker slutade. Men efter det att samtalet med honom har avslutats, tillåt dig själv att stänga boken om detta gamla kapitel i ditt liv och försöka gå vidare från det.

Behöver du ventilera?

Du kanske måste släppa dina känslor nyligen och du har undrat om du kan ventilera dem till den här killen. Svaret på denna fråga beror på hur väl du känner honom.

Har du känt honom bara några veckor eller har du känt honom mycket längre än så? Är du något nära honom?

Om du knappt känner killen, vänta med att lufta till honom. Vänd dig till vänner och familj istället om du behöver släppa något från bröstet.

Kämpade du med honom?

Om du nyligen har diskuterat med honom kan du vara osäker på om du ska skriva till honom eller inte. Innan du bestämmer dig för om du ska sms till honom, undersök anledningen till att du ens vill sms till honom först.

Vill du skicka sms till honom för att berätta för honom eller vill du skicka sms till honom för att kontrollera honom och prata ut det? Om du vill berätta för honom är det bättre att du inte skickar sms till honom just nu.

Vad är poängen med att skicka sms till honom om du också är arg och vill få honom att må dåligt när han redan är upprörd? Det är bättre att ge sig själv och sig själv tid att lugna ner sig.

Ge dig lite tid och utrymme att tänka lite innan du når ut till honom för att prata och gottgöra.

När du skickar sms till honom ska det vara på ett sätt som försöker lappa upp saker istället för att göra dem värre. Även om du uttrycker dina egna känslor, undvik att attackera honom när du gör det.

Har du en giltig anledning att skicka sms till honom?

Varför vill du skicka sms till den här killen? Beror det på att du har något du vill prata om eller vill du bara ha en ursäkt för att prata med honom?

Om du har en giltig anledning att skicka sms till honom, är det vettigt att skicka sms till honom. Men om du smsar till honom utan anledning alls, beroende på hur väl han känner dig, kommer han antingen att hitta den här slumpmässiga sms som kärleksfull eller lite konstig.

Var försiktig så att du inte hittar på ursäkter från ingenstans så att du kan skicka sms till honom. Att göra det kan betyda att du har en ohälsosam besatthet med honom.

Känner han dig så bra? Är du åtminstone vänner? Om så är fallet, kommer du förmodligen inte att vara så konstig för honom att du smsar honom utan anledning. Om du bara är bekanta eller om han knappt känner dig alls, kan du överraska att du säger 'hej' eller 'vad händer' ur det blå.

Om du är intresserad av att ha ett förhållande med honom och bestämmer dig för att skicka sms till honom, mät hans reaktion innan du bestämmer dig för att skicka sms till honom ännu mer. Han smsar dig tillbaka och försöker fortsätta samtalet innebär att han är intresserad av att prata mer med dig.

Men om hans svar till dig är korta eller om han inte svarar på din text alls, är han förmodligen inte i att prata med dig just nu. Försök att inte ta det för personligt, du vet inte vad som kan hända i hans liv just nu.

Ett undantag från att skicka SMS till en kille som du just träffat är om du precis träffade honom nyligen och du bestämde dig för att byta nummer. Vanligtvis, i det här fallet, finns det en del flirta som pågår och du bestämde dig ömsesidigt för att ge dina telefonnummer till varandra.

I den situationen skulle det inte alls vara konstigt för dig att skicka sms till honom. Om han gav dig sitt nummer, hoppades han troligen att prata med dig ändå. Om han inte skickar tillbaka dig, kanske hans intresse för dig försvann.

Slutsats

Att ta reda på om du ska skriva till honom eller inte tar lite eftertanke samt en hel del sunt förnuft. Om du bestämmer dig för att skicka SMS till honom, se till att du är i rätt sinnesstil för att göra det, oavsett om det innebär att vara nykter eller inte övervinnas av dina känslor.

Kom också ihåg alla skäl att inte skicka sms till honom. Det här är de situationer som kan leda dig till onödigt drama. Det här är bara några situationer där du kanske undrar om du ska sms till honom eller inte.

6aktier