Square Enix avslöjar planer på att uppgradera Final Fantasy XIV-servrarna för att öka antalet nya spelare

Final Fantasy XIV-producenten och regissören Naoki Yoshida har avslöjat lagets plan för hantera serverns förbittring orsakad av ett stort antal nya spelare . Regissören har skrivit en brev till samhället tackar fansen för deras stöd och låter fansen veta att Endwalker-expansionens nuvarande fokus är innehållsimplementering och övergång till gransknings- och poleringsfas . På grund av den nya expansionen har många spelare nått titeln, särskilt i Nordamerika och Europa.

tecken på att en man använder en kvinna

Denna situation har fått Final Fantasy XIV att uppnå ett rekord av användare, vilket har blivit ett stort problem för Square Enix: servrarna är värre än förväntat . Många användare har svårt att logga in och skapa nya karaktärer. Efterfrågan var så stor vid ett tillfälle att Square Enix tillfälligt var tvungen att sluta sälja den digitala versionen av Final Fantasy XIV.Detta var den första av flera åtgärder som Square Enix kommer att vidta. Sedan, öka gränserna för samtidiga inloggningar för servrar för att säkerställa att servern inte är överbelastad . Faktum är att i Nordamerika uppgraderades servrar till modeller med högre prestanda, vilket ökade antalet samtidiga inloggningar.Europeiska servrar kommer också att få uppdateringen, men de säger att de är det arbetar hårt för att optimera befintliga servrar i ett försök att öka gränserna I Europa nådde väntetiderna 40 minuter.Square Enix har bett sina spelare att hjälpa till med denna situation: att logga ut de som inte spelar aktivt istället för att vara inaktiva (AFK).

A automatisk utloggningsfunktion som nödåtgärd för att bekämpa trängsel . Det kommer att ingå i patch 5.58. Nya världar och datacenter kommer att skapas, men det kommer att ta mycket längre tid.

Yoshida avslutar med att ta fullt ansvar för den aktuella situationen och ber sina spelare om tålamod. Alla dessa åtgärder kommer att genomföras lite i taget. Final Fantasy 14 Endwalker släpps den 23 november 2021 Så Square Enix har fortfarande manöverutrymme.