USA:s äldsta barnserie 'Arthur' närmar sig sitt slut

Populära animerade barnserier Arthur närmar sig sitt slut efter sin 25:e säsong.

Den ikoniska showen, som har varit USA:s längsta pågående barnserie, kommer att avslutas på PBS barn med sin sista säsong som sänds vintern 2022.

Jag älskar dig mer än ord kan förklara

I en intervju med Hitta DW podcast, författare och utvecklare av programmet Kathy Waugh delade att de redan hade avslutat arbetet för serien för två år sedan.'Arthur är inte längre i produktion. Vi hade vår avslutningsfest för två år sedan, sa hon till programledaren.'Jag tror att [PBS] gjorde ett misstag, och jag tycker att Arthur borde komma tillbaka och jag vet att jag inte är ensam om att tro att de gjorde ett misstag. Jag vet inte om det var ett betygsproblem eller om det kändes som att det behövde pensioneras. För mig kändes det vintergrönt, som att det aldrig skulle ta slut men det tog slut, vi avslutade det sista avsnittet, säsong 25 för två år sedan.'bästa bror citat från en syster

Showen är centrerad kring livet för en ung jordvark vid namn Arthur som lär sig alla möjliga lektioner av sina vänner och familj medan han växer upp i den fiktiva världen Elwood City.

Den baserades på Arthur äventyr bokserien, som skrevs och illustrerades av Marc Brown, efter att ha sänt sin första säsong i oktober 1996 och pågått i mer än 240 avsnitt.

Den har vunnit många utmärkelser, inklusive fyra Daytime Emmys för Outstanding Children's Animated Program, tillsammans med en Peabody Award och andra utmärkelser.