Varför slutade Younis Khan som pakistansk slagtränare?

Förre slagtränaren Younis Khan. Arkivfoto

KARACHI: Pakistans tidigare slagtränare Younis Khan avslöjade på torsdagen att han skilde sig från Pakistan Cricket Board (PCB) efter att han påstås ha fått ett hotfullt telefonsamtal från styrelsens chef för internationell cricket.

Khan, den ende pakistanen som var kapten för landslaget till en T20-VM-seger 2009, talade på en privat nyhetskanal där han avslöjade anledningen till att lämna den eftertraktade posten som slagtränare.Den före detta slagtränaren sa att han lämnade ett spelarläger i Lahore eftersom han var tvungen att ta hand om sin tandoperation och även spendera tid med sin familj innan laget åkte på back-to-back-turnéer i England, Västindien och T20 World Kopp.citat om att sakna honom så mycket

Relaterade saker

  • Younis Khan bryter tystnaden på spott med Hassan Ali
  • Inside story: Varför skildes Younis Khan från PCB?
  • Pakistans slagtränare Younis Khan skiljer sig från laget
  • PCB utser Younis Khan till slagtränare fram till 2022 T20 World Cup

'Alla känner till min situation; Jag har fru och tre barn, sa han. 'Om jag inte kan ge tid till mina barn, hur kan jag ge tid till ungdomarna i Pakistan?' han lade till.Khan sa att han informerade PCB om att han inte skulle kunna gå med i laget på dess kommande turné eftersom han hade genomgått tandingrepp den 16 juni och 18 juni.

Han sa att hans läkare hade rådet honom att gå med i lägret den 22 eller 23 juni eftersom han skulle göra ett nytt ingrepp. Styrelsen ville dock att Khan skulle gå med i den biosäkra bubblan från den 20 juni.

Khan sa dock att han fick ett hotfullt telefonsamtal från PCB-chefen för internationell cricket, som sa till den tidigare kaptenen att eftersom han inte rapporterade till bubblan den 20 juni, kan han inte resa med laget på Englandsturnén.

Khan sa då, PCB-direktören frågade honom om han 'kom ihåg vad vi (PCB) gjorde med Mohammad Hafeez' eller inte.

'Jag sa till honom 'Jag är Younis Khan, inte Mohammad Hafeez,' avslöjade Khan.

Hafeez hade varit tappade i februari från den nationella truppen efter att han inte kom till en biosäker bubbla på grund av sina åtaganden i T20 cricketligan.

Khan sa att han avgick som slagtränare i januari också efter att PCB:s högpresterande center började störa hans uppgifter.

Khan sa att han tog tillbaka sin avgång när PCB:s vd Waseem Khan bad om ursäkt för händelsen. Den tidigare slagtränaren sa att han inte informerades om den biosäkra bubblan av styrelsen och tillade att han fick ett samtal den 22 juni från styrelsens läkare som frågade honom varför han inte hade gått med i bubblan ännu.

söta skämt att berätta för din flickvän

'Jag sa till honom att det inte är möjligt för mig att gå med i bubblan eftersom jag ska opereras', sa han.

2009 spelare gör uppror

Khan talade om 2009 års revolt i det pakistanska omklädningsrummet, där nästan hela laget revolterade mot honom, när han var lagets kapten.

'Om spelarna hade problem med mig kunde de ha pratat med mig. De hävdade att de inte ville att jag skulle tas bort som kapten utan bara ville att cricketbrädet skulle prata med mig för att ändra min attityd, sa han.

'Hur kommer det sig då att när spelaren träffade den dåvarande PCB-ordföranden, Ejaz Butt, en senior spelare, uppenbarligen krävde Afridi att kaptenen skulle bytas. För mig handlade det om kaptensambitioner, tillade han.

Khan sa att under de senaste åren innan han gick i pension var allt han gjorde fokusera på sin cricket och höll sig på avstånd från alla andra kontroverser.

På frågan om hans plötsliga pensionering från ODIs 2016, sa Khan:

'Det var inte abrupt alls. Jag hade fattat ett beslut i förväg att jag skulle gå i pension från ODI eftersom jag inte var uttagen i ODI som spelade elva de senaste två åren, tillade han.

Khan sa att kvällen innan han spelade sin första match, 2016 efter att ha varit utanför truppen i några år, ringde han chefsväljaren (Haroon Rasheed då) för att tacka honom.

hur vet du att han inte är intresserad längre

'Jag sa till honom att jag funderade på att gå i pension från ODI och han vände sig om och sa ohövligt till mig att det var upp till mig men han hade fått mig uttagen till serien mot England och jag (Younis) borde bara lyssna på lagledningen och spela som de ville”, avslöjade den tidigare slagtränaren.

Khan sa att han blev upprörd över tonen och sedan avgick från ODI cricket.