Valve tillkännager Steam Deck, sin nya bärbara konsol i äkta Nintendo Switch-stil. Vi har kunnat testa det

Efter majryktena har Valve officiellt meddelat Steam däck , en ny bärbar konsol kommer senare i år . MRT har exklusivt kunnat testa den nya maskinen och vi berättar allt vi vet om den.söt jag saknar dig texter för honom

Steam Deck är format som liknar en Nintendo Switch , något större, men med kapaciteten hos en PC. Kör en modifierad version av Valves SteamOS , som kompletteras med ett nytt gränssnitt som liknar det för en konsol för att underlätta navigering av både Steam-butiken och spelbiblioteket. Det ger också tillgång till ett obegränsat skrivbord där du kan alla program från tredje part kan installeras (inklusive icke-Steam-spel eller applikationer).När det gäller hårdvara, Steam Deck har en 7-tums LCD-skärm, 1280×800 och 60hz upplösning, en anpassad AMD APU med en 4-kärnig 8-trådig CPU ihopkopplad med 8 RDNA 2-beräkningsenheter för GPU:n och 16 GB LPDDR5 RAM. . Rent praktiskt gör detta den mycket kraftfullare än en Nintendo Switch, vilket gör att den kan köra spel imponerande – som ett riktmärke, vi kunde spela Star Wars Jedi Fallen Order med en hög grafikinställning med knappt några problem . Du kan till och med avbryta körningen av spel som om det vore en konsol, och Valve har berättat för oss att avsikten är att ge spelare tillgång till hela sitt Steam-bibliotek på den här bärbara datorn.För detta, konfigurationen av fjärrkontrollen på båda sidor av skärmen Har alla knappar, triggers och joysticks i full storlek du kan förvänta dig av en modern gamepad . Stickorna är kapacitiva, vilket innebär att de kan känna av när tummen vilar på dem, och under varje finns en liten styrplatta som kan användas för musingångar. Det finns också fyra bakre knappar på baksidan av Steam Deck som kan tilldelas på det sätt som passar oss bäst, och skärmen är multi-input pekskärm.Vad mer, Steam Deck stöder bluetooth för alla enheter som du kan ansluta till en vanlig PC (inklusive hörlurar som Apple AirPods). Den kan även docka och ansluta till en extern skärm, samt en mus och tangentbord om du vill använda den som en mer traditionell PC. Även om Valve kommer att sälja en officiell docka separat , alla USB-C-adapter från tredje part bör fungera lika bra, och de som helt enkelt vill ha en upplevelse mer som en vanlig konsol eller bärbar enhet kan helt ignorera dessa funktioner.

Steam Deck kommer att finnas i tre olika modeller och den enda större skillnaden mellan dem kommer att vara lagringsstorleken och hastigheten, eftersom deras grafikmöjligheter är identiska. Grundversionen kommer att kosta € 419 och kommer att ha 64 GB lagringsutrymme, följt av en € 549-modell med 256 GB och slutligen en € 679-version som har 512 GB och en antireflekterande etsad glasskärm. . Dessa två sista Steam-däck kommer också att ha snabbare NVMe SSD, och alla tre låter dig installera och spela med ett Micro SD-kort för att ytterligare utöka lagringskapaciteten.

Steam Deck har inget specifikt releasedatum ännu, men det är planerat till julen 2021 , och Valve-ordföranden Gabe Newell sa till MRT att det var smärtsamt men fundamentalt att slå dessa priser. Ett förbeställningssystem kommer att lanseras inom en snar framtid, med vilket Valve siktar på att undvika kaoset och oförutsägbarheten i de senaste konsolsläppen, och alla tre modellerna kommer att åtföljas av en skräddarsydd bärväska.

stycke texter att skicka till din flickvän

Vi kommer att ha mycket mer information om Steam Deck under denna månad som en del av vår MRT First-bevakning.