Vi har spelat Elden Ring: våra intryck med den fantastiska mixen (och dess skillnader) mellan Dark Souls, Sekiro och open world

Under de senaste sex månaderna har vi sett mycket om Elden Ring, vi har hört mycket om Elden Ring, men väldigt få människor, om någon utanför From Software, har spelat Elden Ring. Så är det inte längre, för under den senaste helgen Jag fann mig själv helt upptagen av Midlandsvärlden . Precis som många andra kommer de också att vara det när Testet för stängt nätverk öppnar för de som väljs ut att delta 12-14 november.

Innan vi går in på Elden Ring-nyheterna, låt oss prata om det som är bekant för oss. I slutet, Detta är nästa spel i FromSoftwares Action RPG-serie , som för länge sedan vuxit ur alla slags bekväma och heltäckande etiketter, om du inte föredrar att kalla serien Elden-Seki-Souls-Borne.hur man får ditt ex att vilja ha dig

Lugnt och försiktigt

Elden Ring representerar till stor del en återgång till Souls-stilen , vilket är tydligast i dess mörka fantasy-miljö, men är också tydligt i dess spelupplägg och mekanik. Ta tillbaka det delade Estus-flasksystemet från Dark Souls 3, så att du kan välja mellan att återställa hälsan eller återställa mana genom att fördela dina kolvar som du vill.Striden är långsammare och mycket mer metodisk än i Sekiro och Bloodborne.

Striden är långsammare och mycket mer metodisk än i Sekiro och Bloodborne , med ofta ganska långa start- och återhämtningstider på de flesta av dina attacker och healings, vilket tvingar dig att välja dina poäng och välja rätt tider för att attackera, försvara och smutta på din kolv.Den här gången finns även ett par nya verktyg. En ny teknik som kallas Guard Counterattack låter dig utföra en förkrossande motattack efter att ha blockerat en träff med din sköld. . Och på den offensiva sidan kan du utföra en supertillfredsställande hoppattack som kan slå igenom sköldar och göra svagare fiender försvarslösa.

Ändå, den största förändringen när det gäller faktisk mekanik är hur Elden Ring hanterar vapenkonster (eller förmågor) och vägar för förbättring .

Tidigare var vapenkonster speciella förmågor som var unika för ett vapen eller vapenklass, till exempel battoujutsu-hållningen med katana-klassvapen i Dark Souls 3. Å andra sidan hänvisar uppgraderingsvägar till din förmåga. att förvandla ett vapen till en annan typ, ta det ner på en väg som ger det mer basskada, en elementär affinitet eller en skalförstärkning med en viss stat.

Dessa två mekaniker har i huvudsak kombinerats i Elden Ring i form av Ashes of War. . När du spelar kommer du att hitta nya Ashes of War som du kan utrusta med dina vapen på platserna för Grace, Elden Rings version av en brasa. Genom att utrusta en ny War Ash till ett vapen kommer inte bara det vapnets statistik och skalning att förändras, utan vapnets medfödda förmåga kommer också att skrivas över med en ny, unik för den War Ash.

Låt oss till exempel säga att min intelligensfokuserade karaktär hittar en Twin Blade. Det är normalt inte ett vapen jag skulle vilja använda på en magifokuserad karaktär, men det är det bästa jag har och har också ett bra rörelseset. Senare hittar jag en War Ash, som inte bara ger Twinblade en intelligensskala, vilket gör den gångbar som ett närstridsvapen för min byggnad. Det ger mig också möjligheten att kalla fram fyra magiska svärd som automatiskt flyger mot annalkande fiender. Nu fungerar tvillingsvärdet inte bara som ett närstridsvapen, det kommer också med en kraftfull besvärjelse som inte upptar en av mina faktiska besvärjelser .

Det bästa av allt är att War Ashes är överförbara och konsumeras inte när de används. , så om jag senare hittar ett vapen som jag gillar bättre kan jag lägga askan i det och enkelt flytta till ett nytt vapen, något som alltid har varit lite svårt och dyrt att göra i andra Souls-spel när man väl har burit ett vapen för en specifik uppgraderingsväg.

hur mycket du betyder för mig
Ashes of War uppmuntrar till experiment och öppnar upp för en mängd olika byggnadsalternativ

Om det inte redan är så tydligt så älskar jag det här. Uppmuntrar till experiment med olika vapen, öppnar upp för en mängd olika byggnadsalternativ , det ger mig en annan sorts belöning att bli exalterad över att hitta henne i världen, och själva färdigheterna är fantastiska att leka med.

En sann öppen värld

Även om krigets aska är stor, den stora nyheten med Elden Ring är förändringen till en öppen världsstruktur. Från det ögonblick du lämnar tutorialgrottan är du fri att gå i vilken riktning du vill . Du kan följa den rekommenderade vägen, upplyst av nådens ljus; du kan ta en titt till höger och bestämma dig för att utforska sjön och de olycksbådande ruinerna, eller så kan du vända dig om och upptäcka en ensam ö i fjärran och tänka att jag undrar hur jag kan ta mig dit...

Zonerna var inte heller begränsade av att ha tuffare fiender på en plats än en annan. Striderna var lika svåra åt alla håll och man kunde tackla dem i vilken ordning man ville . Som sagt, det stängda testområdet är omgärdat av osynliga barriärer, så det är svårt att säga hur detta kommer att spela ut i hela spelet.

Det som är mest imponerande med detta slutna nätverkstest är att det, trots att det var murat i ett relativt litet område, fanns mycket att utforska och upptäcka. Från dolda NPC:er till chefer som strövade runt på landsbygden, till en flock extremt tuffa fiender som du kan odla för att skaffa Weapon Upgrade Shards, eller en tomt där ljus ständigt träffar och lämnar stenar laddade med elektricitet som du kan plocka upp. Det verkade som om jag var femte minut stötte på något som fick mig att säga vad fan är det?!.

Och så finns det fängelsehålorna och katakomberna som är gömda över hela världen, som helgedomarna i Breath of the Wild. . Layouten för dessa fängelsehålor är mycket varierande - vissa inkluderar bara två eller tre rum, en handfull fiender och en bosskamp på slutet. Andra krävde en fackla för att se fiender och faror inom sig; och andra var anständigt stora grottor på flera nivåer, med några överraskningar för veteranerna som jag inte vill avslöja.

Bossarna i dessa fängelsehålor är inte i närheten av så svåra som huvudlinjens bossar som finns i världen, men de är fortfarande värda att leta efter som, enligt min erfarenhet, belöningarna de erbjuder är alltid värda det .

Elden Ring är också överraskande förlåtande när det kommer till att utforska den öppna världen. Din karaktär spenderar ingen uthållighet när du är utanför strid, så du kan sprinta, hoppa och rulla nonstop . Det finns spawn-punkter som aktiveras automatiskt i de områden som är svårast att slå, så du kommer sällan att behöva gå den långa vägen av skam om du dör. Och fiender behåller till och med sin skada om du springer iväg, så att du kan spela slag och spring på din häst hur mycket du vill.

Fängelsehålorna

Även om jag älskade att utforska den öppna världen, kände jag att det saknades något i uppsättningen som inte var fylld med de relativt enkla fängelsehålorna gömda runt om i världen. Lyckligtvis är det där de gamla fängelsehålorna kommer in. Dessa är långa och linjära nivåer, som de av Anor Londo i Dark Souls .

Jag har bara fått en smak av Stormshroud Castle, den första av Legacy-fängelsehålorna i Elden-ringen, men den lilla biten var mer än tillräckligt för att väcka min aptit. Stormslöjans slott är enormt, med flera stigar i början, var och en med sina egna utmaningar. . Om du tar sidovägen kommer du att springa in i förrädisk terräng och den klassiska From Software-tropen att ha en grupp killar med brandbomber som övervakar en väg med ett gäng explosiva tunnor. Om du tar huvudvägen kommer du att stöta på en liten armé och en handfull ballista som tränats för att skjuta på sikt.

hur man kan vara sig själv kring en tjej

Vid slottets portar.

Trots att jag fick möjligheten att göra det ena eller det andra kom jag på att jag gick åt båda hållen. Och även om de båda kraschar till slut för nätverkstestningens skull, ser jag fram emot att se hur de ansluter till varandra i den fullständiga versionen.

Jag har inte haft en chans att testa multiplayer eftersom det finns ett relativt litet antal spelare i det slutna nätverkstestet, men allt verkar ganska normalt. Du kan lämna kallelsesignaler för både samarbets- och tävlingsspel, du kan invadera andra människors världar , du kan bära ringar som kallar dig på världar som invaderas så att du kan försöka försvara de oskyldiga, och du kan bära ringar som ropar på hjälp när du själv invaderas.

Det finns dock ett par saker att tänka på: Det verkar som att du bara är öppen för PVP-invasioner om du har kallat en spelare för att samarbeta med dig . Annars kan du använda ett föremål som drar in inkräktare i din värld även utan att ha en samarbetsvillig lekkamrat som hjälper dig. Det finns också ett föremål som bara kan användas under multiplayer-invasionen, men jag har inte kunnat hitta en under min speltid.

Jag har spenderat nästan 15 timmar enbart på det här slutna testet, genom att gå igenom var och en av de första fem klasserna och testa dem, och jag har fortfarande en fantastisk tid. Om den fullständiga versionen av Elden Ring fortsätter att matcha kvaliteten på den öppna världsdesignen som finns i denna första zon , ett mycket speciellt spel väntar oss i februari nästa år.