Vi har testat Game & Watch: The Legend of Zelda, en söt bärbar dator som döljer fler överraskningar än du trodde

Videospelsmarknaden är expert på att skapa behov från ingenting, explosionen av merchandising är ett tydligt exempel . Vi som redan är i en ålder har upplevt den förändringen. För ett par decennier sedan var det som att hitta någon form av Zelda-baserad produkt, bortom den outsägliga animerade serien, som att hitta skatter. Idag utnyttjar Nintendo sina franchiseavtal med otaliga produkter som går utöver mjukvara och hårdvara, från plagg av alla slag även legoförpackningar . Sålänge, The Legend of Zelda fyller 35 med knappt något brus och med produkter som i princip inte verkade så speciella. Det är sant, det är inte en så rund siffra som ett kvartssekel nådde 2011, men trots det har ceremonin den här gången praktiskt taget reducerats till remastring av The Legend of Zelda: Skyward Sword (titel som, precis, kom för att fira Links tjugofemte födelsedag) och lanseringen av Game & Watch: The Legend of Zelda . En fest som verkar liten jämfört med vad som hände för ett år sedan med rörmokaren. Naturligtvis, när push kommer att knuffa, Kioto visar det de är fortfarande experter på att skapa behov från ingenting, och detta Game & Watch är ett tydligt exempel .

varför kallar män kvinnor för barn

Nej, förra året skyndade jag mig inte till butikerna för att köpa Super Mario Game & Watch. Jag har till min kredit a Game & Watch Ball och för ett tag sedan lade jag upp frågan om att samla (jag har vunnit i hälsa). Jag blev så lös från den här typen av produkter att jag inte ens övervägde att skaffa Zelda, och det är stora ord, för det är en saga som jag alltid har haft ett speciellt förhållande till. I dem vi var, fasta som en klippa och villiga att inte låta Nintendo sätta mig genom nostalgin. Igår kom den tidigare nämnda maskinen hem, och jag kan bara säga att nu vill jag ha Mario’s .Lika liten som vacker


Game & Watch: The Legend of Zelda Det är vad det är, och med detta menar jag att det är precis vad det lovar: en festlig produkt lika värdefull som firandet den innebär, intimt kopplad till blicken från den som konsumerar den och designad för att tillfredsställa din målkund.Lådan, tonad det klassiska guldet i franchisen, har inte någon form av minnesstämpel (det verkar som att Nintendo har glömt innan oss att detta kom för att fira den årsdagen). Men det artiga tar inte ifrån sig tapperheten, och så fort man öppnar den kan man redan ana vissa tecken på tillgivenhet. Den inre kartongen bildar en svart ram dekorerad med Triforce och förberedd för att agera som utställare av klockkonsolen . Det räcker med att vika ut det stansade bakre benet så har vi var vi ska placera det om vår avsikt är att exponera det.Rör, Game & Watch känns lika kompakt som den är lätt . Lite större än bollen och praktiskt taget identisk med Marios, kombinerar plast med metall som täcker framsidan av fodralet . När man vänder sig om kan man se en Triforce som styr den nedre bakdelen och som dessutom lyser upp i mörkret.

Nyfiket, Det som har förvånat mig mest har varit det jag minst förväntat mig, och jag menar allt som har att göra med konsolens funktionalitet . Det är klart att jag, före nästan alla andra alternativ, inte rekommenderar någon att börja spela The Legend of Zelda i detta Game & Watch. Det finns tusen mer bekväma och effektiva sätt att närma sig klassikern, från själva switchen (med onlineprenumerationen) till de otaliga versionerna som har stormat marknaden sedan Game Boy-eran. Men jag märker redan: Jag har tillbringat mer tid än väntat med att spela till exempel Link’s Awakening .

Tre tv-spel, en klocka och flera överraskningar


Men för att lägga till lite organisation, låt oss gå bitvis. Det första man ska klargöra är innehållet, vad det erbjuder i form av mjukvara. Game & Watch: The Legend of Zelda finns med i videospel: The Legend of Zelda, The Legend of Zelda II: the Adventure of Link och The Legend of Zelda: the Link’s Awakening . Saken slutar inte där när det gäller underhållningsprogramvara, eftersom om du går till den officiella produktsidan på Nintendos webbplats , kommer du att stöta på en rad hemligheter som du å andra sidan gillar att upptäcka när du rör vid maskinen. I mitt fall har det varit en av de saker som jag har njutit mest av. Från början, vet att i den första iterationen av franchisen ingår den också, tillgänglig från början, på Second Quest sättet . En svårare version av det grundläggande äventyret som du kan låsa upp genom att skriva Zelda när du väljer ett namn på spelet. Har också en version av klassiska Game & Watch med Link i huvudrollen och finns i två spellägen: SPEL A och SPEL B, var och en med sina egna svårighetsnivåer.

Storleken på konsolen är riktigt liten.

Ett annat intressant tillägg är möjligheten att komma åt olika versioner av titlarna ingår. Eftersom du kan fördjupa dig i både japanska och västerländska leveranser , vilket gör att du kan uppskatta skillnaderna som uppstår, till exempel i musiken och ljudeffekterna av den ursprungliga Zelda med avseende på vår version. Naturligtvis, glöm översättningar, Spanska är fortfarande utanför ekvationen . Å andra sidan, beroende på vilken titel du spelar, kommer du att kunna upptäcka olika illustrationer som kommer att påminna mer än en av dåtidens bruksanvisningar.

Slutligen har vi konsolens stjärnfunktion, som kan få den att råda på hyllan i vårt vardagsrum: klockan . Genom att sätta den i den rollen, maskinen kommer att fortsätta att visa tiden på olika skärmar, så att varje gång vi konsulterar den , låt oss titta på en annan miljö i Hyrule. Platserna varierar beroende på tid på dygnet och bildar en 12-timmars slinga som gör det till ett äventyr i sig. Dessutom, om vi vill, kan vi göra musiken komponerad av Koji Kondo (med maskinens överraskande ljud), atmosfär vår vistelse under hela dagen. Som grädde på moset, tryck bara på tvärhuvudet när som helst för att kontrollera Link medan konsolen fortsätter att utföra sin funktion . Som en bra digital klocka kunde införandet av ett stoppur inte missas. Nu i det här fallet timer shift håller en överraskning; ett tidstestläge, från The Legend of Zelda II, där du dödar 21 fiender på kortast möjliga tid .

söta dikter för din flickvän att vakna upp till

Game & Watch: The Legend of Zelda döljer inte sin status som utställarprodukt . Faktum är att han omfamnar det och förvandlar sin egen förpackning till en talarstol designad för det. Det är överlägset inte det bästa sättet att spela något som det ger. Men Det är vad den utger sig för att vara: en bärbar minispelkonsol som hyllar Zelda-universumet , och det kommer att glädja alla som, som tjänare, hyser en speciell känsla för Triforce-sagan. Om detta är ditt fall kan jag bara berätta följande: Det är farligt att gå ensam! Ta detta .