Vilket Marvel-universum befinner sig Morbius i? Teorier om nästa vampyrfilm

Sonys Spider-Man Universe är på väg att växa 2022 med Jared Letos vampyrantihjälte, Morbius , med huvudrollen i sin egen film. Vid det här laget vill Marvel-fans veta: Hur exakt är Morbius kopplad till andra Spider-Man-filmer? Utspelar sig den här filmen i MCU?Dessa frågor ökar bara nu när vi har sett den andra Morbius-trailern. Det finns några detaljer om Spider-Man som kan ses i den här filmen, men är det verkligen en MCU-film? Låt oss dela upp testerna hittills.Gift

Det finns två omnämnanden av Venom i den här trailern . I den första nämner ett par detektiver en incident i San Francisco, platsen för symbiotfilmerna. Sen mot slutet skämtar Michael Morbius själv om att han heter Venom.Om du inte har sett Venom: There will be Carnage, sluta läsa omedelbart och gå till nästa avsnitt . Om inte, kommer du att veta vad som händer under slutet av filmen: Eddie Brock transporteras till MCU, så omnämnandet av Venom i trailern tillsammans med utseendet på Adrian Toomes av Michael Keaton och en väggmålning av Spider-Man starkt tyder på att Morbius utspelar sig i Marvel Cinematic Universe. Det finns dock andra nickningar till Marvel i trailern som tyder på något annat.Oscorp Tower

Den nya trailern visar något mycket viktigt från Marvel på New York Citys skyline. The Oscorp Tower dyker upp i Tobey Maguire och Andrew Garfields respektive Spider-Man-filmer Men varken hon eller hennes ägare, Norman Osborn aka Green Goblin, har ännu dykt upp i MCU.

Trailern för Spider-Man: No Way Home innehåller dock bilder på en trollpumpabomb och Det har rapporterats allmänt att Willem Dafoe kommer att återuppta sin roll som Norman från Sam Raimi-trilogin i den mångsidiga nya filmen . (Också anmärkningsvärt är den populära fanteorin som tyder på att Osborn är den som köpte Avengers Tower från Tony Stark i Spider-Man: Homecoming, men det har ännu inte bevisats.)

Hur som helst, Morbius trailer bekräftar att Norman Osborn och hans företagsimperium existerar i det universum som Michael Morbius bebor . Men det återstår att se om denne Osborn har blivit Green Goblin.

Daglig Bugle

Vi kan se en titt på en Daily Bugle-tidning i trailern, antyder en koppling mellan Morbius och de två Venom-filmerna . Liksom i Venom visas the Bugle som en stor amerikansk tidning med en logotyp som liknar den som ses i Tobey Maguires Spider-Man-filmer.

Detta tyder redan på att Morbius inte har någon plats i MCU . Som etablerat i Spider-Man: Far From Home mitten av kreditscenen, är MCU Bugle inte en tidning, utan en InfoWars-liknande webbshow med JK Simmons J. Jonah Jameson som värd.

Svart katt och noshörning

Tidningen Daily Bugle innehåller två andra spännande påskägg, med hänvisningen till den svarta katten och noshörningen i rubrikerna . Detta verkar tyda på att båda karaktärerna har funnits i detta universum tillräckligt länge för att skaffa sig en del ryktbarhet. Rhino har förstås tidigare medverkat i The Amazing Spider-Man 2, där han spelades av Paul Giamatti.

Ursprungligen skulle Black Cat spela i en lagfilm med Silver Sable, kallad Silver and Black. Det projektet har hamnat i vägen, men t.ex Morbius kanske förbereder en solofilm om Black Cat inom en snar framtid .

Horizon Labs

Det ser ut som att Morbius kommer att servera live-action-debuten för en stor Spiderman-organisation. I trailern kan vi se Horizon Labs-byggnaden. Horizon är en högteknologisk forskningsanläggning som leds av den excentriske forskaren Max Modell . I serierna anställer han några av de smartaste människorna på planeten, inklusive både Peter Parker och Morbius själv vid olika tidpunkter. Horizon är sannolikt en viktig faktor i Michael Morbius förvandling till en levande vampyr i filmen.

Även om Horizon inte har medverkat i en live-actionfilm från Marvel tidigare, en version av den spelar en viktig roll i den animerade serien Marvel’s Spider-Man . I den går en tonåring Peter Parker på Horizon High School.

Spider-Man graffiti

Den nya trailern har en bekant bild från den första trailern: graffitin som föreställer Spider-Man med ordet mördare . Det verkar tyda på att filmen faktiskt utspelar sig i MCU. Tack vare händelserna i Far From Home har Tom Hollands Spidey fått sin identitet läckt och har åtalats för mordet på Quentin Beck, aka Mysterio.

Men som vi har konstaterat, Daily Bugle cameo argumenterar mot att Morbius hamnar i MCU . Det finns också det faktum att graffitin föreställer Tobey Maguires Spider-Man-kostym. Betyder det att Morbius utspelar sig i Sam Raimi Spider-Man-universum, och att Maguires Peter har drabbats av en liknande olycka som Hollands?

Michael Keaton

Trailern, precis som den första Morbius-trailern , visar också återkomsten av Michael Keatons karaktär. Förmodligen återupptar Keaton rollen som Adrian Toomes, aka Vulture, från Spider-Man: Homecoming. , även om vi aldrig riktigt vet namnet på hans karaktär. Den här filmen är det starkaste beviset hittills på att Morbius finns i MCU.

Men samtidigt väcker scenen fler frågor än svar. Det verkar äga rum utanför ett fängelse eller en polisstation, med Toomes som möjligen förflyttas utanför medan Morbius behandlas inuti. Men vad är hans koppling till Morbius? Och är detta samma version av Toomes i Spider-Man-filmen, eller spelar Keaton en annan inkarnation av karaktären, som Simmons J. Jonah Jameson?


Vi föreställer oss att allt kommer att börja bli lite mer vettigt när Spider-Man: No Way Home går på bio. Men vad roligt är det här att teoretisera. Vad tror du? Vilket universum finns Morbius i?

långa stycke för min bästa vän