Virat Kohli medger att Indien tärde på trycket i matcher mellan Pakistan och Nya Zeeland

Indiens kapten Virat Kohli reagerar under ICC Men's Twenty20 World Cup cricketmatch mellan Indien och Nya Zeeland på Dubai International Cricket Stadium i Dubai den 31 oktober 2021.-AFP

DUBAI: Efter att ha förlorat i back-to-back-matcher mot Pakistan och Nya Zeeland, erkände den indiske skepparen Virat Kohli att trycket överväldigade Men in Blue.

På tal under presentationen efter matchen efter Indiens nederlag i den avgörande matchen mot kiwierna, sa Virat Kohli att när laget spelar har alla höga förväntningar från Men in Blue, från fansen till spelarna själva.Han medgav att spelarna inte kunde klara av den pressen under de två senaste matcherna i T20-VM.Relaterade saker

Var vi än spelar blir vi övervakade, folk kommer till arenorna för att stötta oss, så det kommer alltid att bli fler med våra spel, det har alltid varit fallet, och vi har anammat det genom åren, och alla som spelar för Det indiska laget måste uppenbarligen anamma det också och lära sig hur man hanterar det.Och när du klarar av det som ett lag, tenderar du att övervinna den pressen och de tuffa situationerna. Och det har vi inte, i dessa två matcher, och det är därför vi inte har vunnit.

En påtagligt skakad Virat Kohli, vars lags framtid i ICC-turneringen nu beror på hur andra lag presterar, sa att de inte var tillräckligt modiga i dagens match mot Kiwis.

Rätt bisarrt. För att vara väldigt ärlig och brutal framtill, jag tror inte att vi var tillräckligt modiga med slagträ eller boll, sa han.

Med boll menar jag, uppenbarligen hade vi inte mycket att spela med, men vi var helt enkelt inte modiga nog med vårt kroppsspråk när vi kom in på planen, och Nya Zeeland hade bättre intensitet, bättre kroppsspråk och de skapade press på oss från första over och framåt, verkligen, och fortsatte det genom inningen.

Varje gång vi kände att vi ville ta en chans [medan vi slog], tappade vi en wicket. Det händer i T20-cricket, men det är troligen eller oftast resultatet av den där lilla tvekan med slagträet, när du känner för att du ska gå till skottet eller inte.

ska jag sms till honom först igen

Den indiske skepparen tillade att det bara finns ett sätt att spela T20-cricket, och det är att vara optimistisk, positiv och ta kalkylerade risker.

Bara för att du är det indiska cricketlaget och det finns förväntningar betyder det inte att du börjar spela formatet annorlunda.

Så jag tror att du måste koppla bort det lite och bara backa oss själva och vara stolta över att prestera för laget. Så länge som individer vill göra det, tror jag att vi kommer att klara oss. Det finns mycket cricket att spela i den här turneringen, något som vi alla måste se fram emot, och definitivt laget måste se fram emot, och gå ut med en positiv sinnesstämning.