Xbox-appen på PC tar bort installationsrestriktioner och lägger till en funktion som efterfrågas mycket av spelare

Tillämpningen av Xbox för PC tillåter nu att ta bort en rad installationsrestriktioner i en förändring som kommer att göra det mycket lättare för modders att arbeta i de olika spelen.Som meddelats i en video (som du kan se nedan), har Microsoft bekräftat att appen är nu konfigurerad för att ge fler faciliteter för PC-spelare när du installerar spel. Vi vill att du ska kunna välja var dina spel ska installeras. säger Jason Beaumont, Managing Partner of Experiences. Snart kan Xbox Insiders-medlemmar börja testa valet av enheten som spelet är installerat på och standardmappens plats på den enheten. .

Du kommer också att upptäcka att nedladdningshastigheterna för dessa spel har förbättrats över tid, vilket gör det ännu enklare och snabbare att ta sig till nästa match. , avslutade han.

Beaumont fortsatte med att bekräfta att uppdateringen också ge spelare tillgång till lokala filer för ett brett utbud av spel inom Xbox Games Pass. För spelare som vill justera sina spel är detta fantastiska nyheter eftersom det nu betyder att de kommer att kunna redigera och flytta dina spelfiler mycket lättare . Även om Beaumont inte bekräftade exakt hur många spel som skulle få de extra funktionerna, hävdades det att spelare kommer att kunna kontrollera om ett spel kan modifieras genom en tagg som finns på dess sida från Xbox-appen.För närvarande, när du laddar ner spel från Games Pass, Spelare upplever ofta problem med Microsoft Store och dess WindowsApps-mapp . Själva mappen kommer med ett antal restriktioner som begränsar vad spelare kan göra med sina spel. Till skillnad från rivaliserande plattformar som Steam, som redan ger spelare ett antal alternativ när det gäller att installera spel, den nuvarande metoden som används av Microsoft gör det svårt för spelare att göra ett antal saker efter installationen , inklusive säkerhetskopiering och ändring av dina filer.

I andra Microsoft-nyheter, företaget tillkännagav nyligen ett strategiskt partnerskap med SEGA vilket kommer att få Sonic-utgivaren att producera spel byggda på Microsofts Azure-molnplattform. SEGA har sagt att avtalet är en del av företagets nya Super Game-initiativ , som syftar till att skapa spel nya och innovativa med fokus på globalt onlinespel .